ZOVU GA "JEDNORUKI": On planira terorističke napade u Rusiji i Evropi! (FOTO) (VIDEO)

Ahmed Čatajev, sa nadimkom Jednoruki, pre 12 godina sakrio se od ruske policije u inostranstvo, a sada je u okviru ISIS-a zadužen za Rusiju

  • 18

Čečen Ahmed Čatajeva glavni je organizator logistike i organizovanja terorističkih aktivnosti u Rusiji i Evropi otkrile su ruske specijalne službe.

NA METI ISLAMSKE DRŽAVE RUSIJA I EVROPA: Borac koji će ih napasti zove se JEDNORUKI

Ahmed Čatajev, sa nadimkom Jednoruki, pre 12 godina sakrio se od ruske policije u inostranstvu, a sada je u okviru ISIS-a zadužen za Rusiju.

Ovaj džihadista dobro je poznat i evropskim vlastima i u oktobru prošle godine našao se među šest Rusa protiv kojih su bile uvedene sankcije.

Pozivajući se na predstavnika Nacionalnog antiterorističkog komiteta, "Komersant" je saopštio da Čatajev ima vodeću ulogu u pripremi izvršioca terorističkih napada i u Rusiji i u Evropi.

On je bio uhapšen tokom drugog Čečenskog rata, ali je uspeo da pobegne i da se 2003. godine prebaci u Austriji gde je dobio status izbeglice.

Printskrin: SyrianPatriots Printskrin: SyrianPatriots

U martu 2008. uhapšen je u Švedskoj, a nakon godinu dana u njihovom zatvoru prelazi u Ukrajinu gde je opet bio uhapšen na zahtev ruske policije.

Međutim, do izručenja nije došlo. Za Čečena su se zauzeli zaštitnici ljudskih prava, podsetivši ukrajinske vlasti da je Čatajev dobio status izbeglice u Austriji i da se nalazi pod zaštitom te države.

Godinu dana kasnije Ahmed Čatajev je bio uhapšen u Gruziji nakon sukoba odreda militanata i gruzijske policije. Čatajev je izjavio da nije imao nikakve veza sa tom bandom i sud ga je pustio na slobodu. Nakon toga je otišao u Siriju i sada je, prema podacima ruskih specijalnih službi, glavni u okviru ISIS-a za Rusiju.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • swissmade

    31. januar 2016 | 00:00

    A kako bi bilo kad bi se svi novinari bar u Srbiji dogovorili i nikad vise neobjavili nijednu jedinu vesto o ovim teroristima,jer ne zasluzuju ni milimiter paznje,a vi ih svi saljete u etar bez potrebe,hvala

  • Жељко

    31. januar 2016 | 09:24

    Кад га Руси пронађу моћи ће да понесе и епитет МРТАВ 'ладан.

  • Igor

    30. januar 2016 | 23:49

    Neće biti ni u vestima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA