MAFIJAŠKI BOSOVI ŽIVELI KO ŽIVOTINJE U BRDIMA: Posle 18 godina policija ih pronašla u betonskim bunkerima (FOTO)

- Živeli su kao životinje u surovim uslovima i odsečeni od društva, ali sa dovoljno kontakta sa kriminalnim podzemljem kako bi mogli da donose važne odluke za svoju organizaciju - dodao je je Raho i objasnio da je policija prilikom racije bunkera pronašla automatsku pušku i asortiman pištolja i drugog oružja

  • 0

Đuzepe Fararo (47) i Đuzepe Krea (37) su italijanski mafijaši koji su 18 godina vešto bežali od policije. Služili su se različitim trikovima i bili su jako dovitljivi sve dok ih policija nije pronašla u brdima gde su živeli "poput životinja". U njihovim skloništima, pored odbeglih kriminalaca, pronađen je i arsenal oružja.

SMRTONOSNE RAKETE: Rusko nebo čuvaće ovo super-oružje (VIDEO)

Njih dvojica su visoko rangirani članovi organizovane zločinačke grupe "Ndrangheta" koji su bili na spisku najopasnijih begunaca od zakona u Italiji.

Feraro, koji je osuđen u odsutnosti za niz brutalnih ubistava, opisan je kao izuzetno opasan i bio je u begu 18 godina. Krea, koji se traži zbog iznuđivanja i povezanosti sa mafijom, nestao je pre 10 godina.

Sumnja se da je Ferarov klan umešan u ubistvo Dominika Bonariga, šefa njihove konkurencije u ratu za teritoriju.

Foto: Tanjug/Italian Police photo via AP Foto: Tanjug/Italian Police photo via AP

- Živeli su u betonskom bunkeru skrivenom u gustom žbunju i drveću - rekao je tužilac Federico Kafiero de Raho, prilikom opisivanja mafijaškog skloništa u brdima blizu mesta Maropati u regiji Regio Kalabriji na jugu Italije.

On kaže da je policija pronašla betonske bunkere i da su se svi šokirali kad su shvatili šta je sve u njima, i najvažnije - ko je u njima.

- Živeli su kao životinje u surovim uslovima i odsečeni od društva, ali sa dovoljno kontakta sa kriminalnim podzemljem kako bi mogli da donose važne odluke za svoju organizaciju - dodao je je Raho i objasnio da je policija prilikom racije bunkera pronašla automatsku pušku i asortiman pištolja i drugog oružja.

Dvojica su muškaraca bili "aktivno uključeni u upravljanje klanom što znači da su imati vojničku kontrolu nad teritorijom", rekao je Rosi Bindi.

Foto: Tanjug/Italian Police photo via AP Foto: Tanjug/Italian Police photo via AP

Krea je osumnjičen za ubistvo Francesca Inzitarija, tinejdžerskog sina jednog njihovog rivala 2009. godine. Ubistvo se vratilo na naslovnice 2014. nakon što je italijanski časopis "L'Espresso" ustvrdio da je Inzitarijev ubica poznat lokalnom svešteniku koji je radio kao špijun za vatikanske tajne službe.

- Sada kad je teritorija oslobođena od ova dva opasna begunca, pozivam ljude da nam pristupe kako bismo pokušali da rasvetlimo njihove zločine, kao što je ubistvo Frančeska Inzitarija - rekao je de Raho.

Fotografije koje je policija pustila u javnost pokazuju jednog od ljudi u crnom džemperu i smeđoj majici u trenutku hapšenja, sa kutijama čeri paradajza i vidljivom pljoskom pored kuhinjske sudopere.

Inače, "Ndranghetu" se smatra organizacijom koja kontroliše svetsko kokainsko tržište, a policija je opisuje kao najaktivniju, najbogatiju i najmoćniju zločinačku organizaciju u Europi.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com, jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA