JEZIV PRIZOR PORED SVETINJE USRED ŠUMADIJE: Leševi u fazi raspadanja pobacani pored manastira!

Oni koji su leševe ovako pobacali, očigledno nisu očekivali toplo vreme i mislili su da će sneg i mraz sakriti tragove deponovanja životinjskog otpada

  • 5

U kragujevačkom naselju Divostin, nedaleko od istoimenog manastira, pronađeno je više od 50 leševa odranih lisica, kuna i šakala. Tela životinja, u stanju raspadanja, bačena su u šipražje. Po strašnom smradu, slučajno su ih otkrili meštani koji su se šetali i slučaj prijavili policiji.

Mada su neki pomislili da su životinje odstrelili lovci, oni tvrde da su i sami zatečeni situacijom kao i meštani Divostina. Lovci kažu da krivce treba tražiti među prerađivačima i prodavcima kože i krzna. Ulov ovolikih životinja nije posao od par dana, već par nedelja ili meseci, kažu lovci.

Oni koji su leševe ovako pobacali, očigledno nisu očekivali toplo vreme i mislili su da će sneg i mraz sakriti tragove deponovanja životinjskog otpada.

Januar i februar su lovna sezona na predatore, a u kragujevačkom Lovačkom udruženju objašnjavaju da poštuju zakonsku proceduru prilikom uklanjanja odstreljenih životinja.

Foto. M. R. Foto. M. R.

Ekipe kragujevačke JKP Čistoća očistile su i dezinfikovale ovaj prostor, na teren je izašla komunalna inspekcija, a policija je izvršila uviđaj.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    1. februar 2016 | 22:06

    Pa da li ste vi normalni , sta radite bre!

  • Jovan

    1. februar 2016 | 22:41

    Nemam komentar O_o ..... u stvari imam DEBILIZAM !

  • Radiša

    1. februar 2016 | 22:25

    A mi se čudimo kad šiptari atakuju na Dečane i ostale manastire na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA