UZBUNA: SZO proglasila vanredno stanje zbog Zika virusa, ceo svet ozbiljno ugrožen!

SZO je saopštila da virus koji prenose komarci, predstavlja opasnost za javno zdravlje u svetu zbog čega je neophodan hitan i jedinstven odgovor

  • 36

Nakon što je prošle nedelje Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila da se Zika virus eksplozivno širi, danas je usledilo proglašenje globalne vanredne situacije!

TEORIJA ZAVERE: Naučnici krivi za pojavu Zika virusa?

SZO je saopštila da virus zika, koji prenose komarci, predstavlja opasnost za javno zdravlje u svetu zbog čega je neophodan hitan i jedinstven odgovor.

Svetski mediji su objavili da je SZO virus Zika stavila u istu kategoriju sa ebolom, kada je međunarodna zabrinutost u pitanju.

Ovo je saopšteno posle kriznog sastanka SZO na kom su eksperti razmatrali da li bi međunarodne napore u cilju suzbijanja epidemije trebalo hitno pojačati.

Foto: Wikipedia/Aedes aegypti Foto: Wikipedia/Aedes aegypti

U razgovorima je učestvovalo 12 nezavisnih članova komisije, koji su stručnjaci u oblasti epidemiologije, javnog zdravlja i zaraznih bolesti iz Severne i Južne Amerike, Evrope, Azije i Afrike.

Prošlog četvrtka je generalni direktor SZO Margaret Čen rekla da je nivo uzbune "ekstremno visok", iako nema dokaza da je virus Zika odgovoran za nagli porast broja beba rođenih u Brazilu sa abnormalno malim glavama.

SZO procenjuje da bi u Severnoj i Južnoj Americi u narednoj godini moglo da bude čak četiri miliona slučajeva obolelih od tog virusa.

Poslednji put je SZO proglasila globalno vanredno stanje 2014. godine zbog epidemije ebole, podseća američka agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rEVOLUCIJA

    1. februar 2016 | 21:05

    Naravno, proizveden je u nekoj laboratoriji. Naravno, uskoro će se pojaviti i lek. Naravno, za određenu sumu ćete moći da ga kupite. Ali prvo moraju dobro da vas zaplaše, kako bi vam kupovina leka postala prioritet. U tu svrhu žrtvovaće nekoliko desetina hiljada ljudi. Ipak, najvažniji je profit. I sve dok ćutimo i dozvoljavamo da ovaj nakaradni sistem opstane ovakve stvari će se ponavljati iznova. Da li će vas ovoga puta zaobići virus? Hoćete li i ovoga puta biti srećne ruke ili ćete postati žrtva najnovijeg biznisa? Mislite o tome. Vreme je da čovečanstvo odbaci ovaj nakaradni sistem zasnovan na novcu i profitu. Vreme je da se ustanovi novi sistem zasnovan na logici i zdravom razumu, na čovekoljublju, na humanosti. Vreme je.

  • Nebojsa

    1. februar 2016 | 20:31

    Ne plasite ljude vise,kakav zika virus ,za sve postoji lek ne folirajte se sve novije bolesti su izmislili ljudi i za svaku bolest su napravili lek da bi mogli da prodaju,farmaceutska i bankarska mafija su glavne u svetu!

  • Klakon

    2. februar 2016 | 00:01

    Interesantno svake godine se pojavi neka epidemija… svinjski grip,pticiji grip,lude krave, embola sada ovo… zaradjuju farmaceutske kompanije a ujedno se igraju oni na vrhu piramide… boze spasi nas…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA