Zukorlić ne da podršku ni Tadiću, ni Nikoliću

Neću pristati na dogovor u kome će neko dobiti podršku mojih glasača, a da to bude rezultat nekog banalnog političkog dogovora, gde mi se nešto nudi ili obećava, rekao muftija

  • 0

Muftija Muamer Zukorlić rekao je danas da u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja neće podržati nijednog kandidata.

Zukorlić, za koga se očekivalo da će podržati lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, tvrdi da je s obojicom kandidata za drugi krug izbora pokrenuo inicijativu za razgovor ukoliko žele da imaju korist od glasova koje je on dobio.

Muftija, kandidat grupe građana, dobio je podršku 1,41 odsto glasača u prvom krugu predsedničkih izbora 6. maja. Na konferenciji za novinare u Novom Pazaru Zukorlić je dodao da nema nameru da svoje glasove politički unovči.

- Ja nemam takve ambicije i to je moja prednost i neću pristati na dogovor u kome će neko dobiti podršku mojih glasača, a da to bude rezultat nekog banalnog političkog dogovora, gde mi se nešto nudi ili obećava - rekao je on.

Zukorlić je, komentarišući izjavu predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića da je muftija doživeo debakl na izborima u Srbiji i da više ne može biti ni verski lider, rekao da je Ljajić poslednji čovek koji će se pitati za to.

(I. M. Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA