SKANDAL! Na srpskoj pijaci se uz krompir i luk PRODAJU diplome i MASTER RADOVI za 100 DINARA

Na pijaci u Kosovskoj Mitrovici, osim krompira, luka, jabuka i ostalih voćki i povrćki, mogu se pazariti ni manje ni više nego diplomski i master radovi, a cena ovih akademskih radova sa PMF-a, koji je inače u okviru Univerziteta u Prištini, ali je njegovo privremeno sedište u Kosovskoj Mitrovici, iznosi svega 100 dinara!

  • 14

Na pijaci u Kosovskoj Mitrovici, osim krompira, luka, jabuka i ostalih voćki i povrćki, mogu se pazariti ni manje ni više nego diplomski i master radovi, i to po izuzetno povoljnoj ceni!

POHAPŠENI FALSIFIKATORI: Štancovali srednjoškolske diplome po Srbiji!

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se juče fotografije sa pijace na kojima se jasno vidi gomila ukoričenih i gotovih diplomskih i master radova sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, odsek geografija.

(VIDEO) UHAPŠENI PREVARANTI DECENIJE: Falsifikovali pečate državnih ustanova, diplome, čekove, lična dokumenta...

U opisu fotografija, koje su nekoliko sati kasnije uklonjene sa pojedinih stranica na društvenim mrežama, stajalo je da je cena ovih akademskih radova sa PMF-a, koji je inače u okviru Univerziteta u Prištini, ali je njegovo privremeno sedište u Kosovskoj Mitrovici, iznosi svega 100 dinara!

Foto: Profimedia, Corbis Foto: Profimedia, Corbis

Prodekan fakulteta Vidoslav Dekić, šokiran prizorom koji je video na fotografijama, ističe za „Alo!“ da to nema nikakve veze sa fakultetom, kao i da su najverovatnije radovi koji se prodaju zapravo primerci koje su kod sebe imali studenti ili članovi komisije.

- Dva obavezna primerka rada, kako master, tako i diplomskog, čuvaju se na fakultetu i u biblioteci. Jedan primerak ostaje kod članova komisije pred kojima student brani svoj rad, jedan kod samog studenta. Ti radovi koji su se našli na pijaci ne potiču sa fakulteta, a šta su studenti i članovi komisije radili sa njima, ne znam, i za to ne mogu da garantujem.

Da li su ih bacili, pa ih neko našao i odlučio da prodaje, ili su ih oni dali nekom nešto je što mi ne znamo i što jednostavno ne možemo da kontrolišemo. U svakom slučaju, sve i da neko kupi te radove, on sa njima ne može ništa, i svaka pomisao na zloupotrebe je van svake pameti, jer mi svaki rad imamo u elektronskoj formi, a takođe posedujemo i sisteme za proveru autentičnosti napisanog, što imaju i svi drugi fakulteti takođe - objasnio je prodekan za „Alo!“.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA