Koha: EU da onemogući Dačića da bude premijer

Bivšeg potparola Miloševića treba sprečiti da bude premijer, piše prištinski dnevnik, i dodaje da je dobra vest što SRS nije prešao cenzus

  • 0

Najveće iznenađenje izbora održanih u Srbiji je SPS, koji se pozicionirao kao treća partija i učinio da lider te stranke Ivica Dačić bude mogući kandidat za premijera, piše prištinski dnevnik "Koha ditore", uz ocenu da EU to treba da spreči!

Podsećajući da je Dačić "nekadašnji portparol Slobodana Miloševića", list navodi da EU treba da utiče i onemogući da SPS, odnosno Dačić dobije vođenje Vlade.

"Pozicija SPS-a kao treće partije nije bila iznenađenje, ali je iznenađenje 16 odsto glasova koje je SPS dobio na poslednjim izborima, što omogućava da postane odlučujući faktor u sastavljanju nove Vlade Srbije", piše dnevnik.

Dačić se istakao oštrom nacionalističkom i populističkom retorikom pred izbore u Srbiji i akcijama na hapšenju Albanaca iz Preševske doline, ali i Albanaca sa Kosova koji su hapšeni prilikom ulaska, odnosno izlaska iz Srbije, ocenjuje "Koha", i dodaje da predstavnici kosovskih vlasti nisu direktno komentarisali mogućnost da Dačić bude premijer Srbije.

List navodi i da je dobra vest činjenica da SRS nije prošao cenzus.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA