REK'O, PA POREK'O: Finski premijer obećao da će primiti izbeglice u svoju kuću, ali ipak neće

- Pitao sam stručnjake za bezbednost da li bi porodici sa decom bilo sigurno da se usele u moju kuću. Rekli su mi da zbog ogromnog publiciteta to ne bi bilo razumno u ovom trenutku - rekao je finski premijer

  • 2

Finski premijer Juha Sipila priznao je da zasad, iz bezbednosnih razloga, neće moći da ispuni obećanje da će u svoj dom primiti izbegličku porodicu.

Pogledajte šta sve BEBE u Finskoj dobiju kad se RODE, i to za DŽ! (VIDEO)

Sipila je u septembru prošle godine obećao da će izbeglicama otvoriti svoju drugu kuću u severnom delu zemlje.

U razgovoru za finski javni radio "YLE" priznao je, međutim, da je tu ideju morao da odloži, ali je najavio da će jednoj izbegličkoj porodici da pomogne na neki drugi način dok se okolnosti ne promene.

- Pitao sam stručnjake za bezbednost da li bi porodici sa decom bilo sigurno da se usele u moju kuću. Rekli su mi da zbog ogromnog publiciteta to ne bi bilo razumno u ovom trenutku - rekao je finski premijer.

Sipila ima jednu kuću pokraj Helsinkija, a na raspolaganju mu je i državna rezidencija. Kuća koju je namenio izbeglicama nalazi se u njegovom rodnom gradu Kempeleu i retko je koristi.

Neki političari su optužili premijera da svojom ponudom podstiče migrante na dolazak u Finsku. Ta zemlja je 2015. primila nešto manje od 32.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    2. februar 2016 | 19:37

    Bravo!

  • ljubica

    4. februar 2016 | 12:44

    ne cudi me sto se ceski presednik raduje nasoj situacihi.oni su hitlera docekali cvecem. migrante nece u finsku zima je a nece u laponiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA