Dačić očekuje brz dogovor s Tadićem

Ako se saglasimo o opštim pitanjima, uveren sam da će dogovor biti brzo postignut i da neće biti potrebe da koalicija na čijem sam čelu pristupa dogovorima s drugima, kaže lider SPS-a

  • 0

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da veruje u nastavak dosadašnje saradnje sa DS-om i najavio da će s liderom te stranke Borisom Tadićem tokom dana ili sutra razgovarati o načelnom dogovoru o budućoj vladi i politici koju bi trebalo zajedno da vode.

- Nema razloga za skrivenu politiku. Ako se saglasimo o opštim pitanjima, uveren sam da će dogovor biti brzo postignut i da neće biti potrebe da koalicija na čijem sam čelu pristupa dogovorima s bilo kim drugim - rekao je Dačić.

On je ponovio da nikada nije rekao da sastav vlade mora da se unapred odredi, već samo da je logično da ukoliko želimo da podržimo jednog od predsedničkih kandidata onda podrška mora biti dvosmerna i da obuhvati zajednički rad na formiranju parlamentarne većine na svim nivoima na kojima je moguće.

- To znači da jedino na čemu smo insistirali jeste da li imamo potvrdu o načelnom dogovoru o formiranju zajedničke vlade koja bi ispoštovala naš izborni rezultat - naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, politička pitanja su važna, ali je "najbitnije da vidimo ima li podrške da zajedno pravimo vladu".

- Nije to trgovina niti ucena, ali ja ovo pitam ponovo - zašto biste podržali nekoga bez neke garancije - poručio je on.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA