PUTIN NE PRAŠTA: Ako ga ruski magazin još jednom kritikuje, ugasiće ga

Već dugo se sumnja da iza sajber napada na političke protivnike i kritički nastrojene portale stoji Kremlj, a ovo je možda još jedan dokaz da je istina

  • 19

Ruski magazin "Nju Tajms" zaradio je žuti karton i napali su ga hakeri na dan kada je objavio istragu o kćeri predsednika Vladimira Putina.

RUSI SRAVNJUJU DŽIHADISTE SA ZEMLJOM: Ovako Putinova avijacija zasipa bombama Islamsku državu (VIDEO)

Državna agencija za komunikacije izrekla je u ponedeljak upozorenje i kaznu magazinu, koji je osnovan davne 1943. godine i kritikovan od strane Kremlja proteklih godina, zbog članka iz januara koji spominje ukrajinsku ultranacionalističku grupu Desni sektor bez da su napomenuli da je ona zabranjena u Rusiji, javlja RBC. Ako dobije dva ovakva upozorenja u 12 meseci, magazinu preti gašenje.

Ali, neobično je to što je kazna protiv "Nju Tajmsa" došla tačno na dan kada su novine objavile novu informaciju o Putinovoj starijoj ćerki, Mariji.

Reprint: The New Times Reprint: The New Times

Nakon što je portal "Nju Tajms" srušen u ponedeljak na nekoliko sati, urednica Jevgenija Albats kazala je za RBC da veruje kako je upravo taj članak bio razlog sabotiranju.

Naime, već dugo se sumnja da iza sajber napada na političke protivnike i kritički nastrojene portale stoji Kremlj. Albats je kazala kako je "Nju Tajms" zadnji put bio napadnut nakon intervjua s Putinovim neprijateljem Mihailom Hordokovskim 2013.

Pisati i pričati o Putinovom privatnom životu dugo je bila tabu tema u Rusiji, ali mediji su u zadnje vreme počeli da otkrivaju veo tajne i pisati kako dve Putinove kćeri i njihovi partneri uživaju ubrzan uspeh u politici i poslovnom svetu zajedno s drugom decom ruske elite.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prošle godine otkriveno je kako Putinova mlađa kći Katarina Tikhonova, koja je diplomirala je orijentalistiku nakon čega je nastavila karijeru na fakultetu, poseduje deonice u vrednosti 1,3 milijardi funti zajedno sa svojim partnerom Kirilom Šamalovim.

"Nju Tajms" je saznao da Putinova starija kći, Marija (30), živi strogo čuvanoj zgradi u blizini američke ambasade u Moskvi i da je nakon završenog medicinskog fakulteta nastavila da se obrazuje pri Endokrinološkom istraživačkom centru ministarstva zdravlja.

Njen mentor, Ivan Dedov, dobio je od Putina medalju časti što je objavljeno u "Nju Tajmsu" u ponedeljak, a njegov sin je nedavno postao ruski predstavnik na Evropskom sudu za ljudska prava.

Printskrin: Youtube/rnrmovie Printskrin: Youtube/rnrmovie

Marija je danas udata za holandskog biznismena Jorita Fasena i nosi njegovo prezime, piše magazin.

Početkom 2007. Fasen je postao direktor razvoja u ruskom naftnom divu Gaspromu, a kasnije je napustio firmu i počeo da se baviti konsaltingom.

Putina su prošlog meseca američki službenici optužili za korupciju, što je izazvalo oštar odgovor od Kremlja i zapretilo narušavanjem odnosa.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. februar 2016 | 18:10

    ZAPAD VODI EKONOMSKI RAT PROTIV RUSIJE A NATO SE PRIPREMA ZA ORUZANI SUKOB SA RISIJOM I TU ZA KRITIKE MASTA NEMA KAO NI ZA LJIGAVE PROVOKACIJE .BRAVO CARE PUTINE -NEDAJ DA TI MAJKU RUSIJU UNISTE ZLOTVORI !!

  • топлистанадреалиста

    2. februar 2016 | 15:53

    Име магазина све говори! ГАСИ Путине!

  • Hrvatice su dobre pi...

    2. februar 2016 | 17:18

    Jesu se koje novine smjele sprdat sa titom???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA