ŽENAMA U SRBIJI VIŠE NIKO NEĆE SMETI DA POSTAVI OVA PITANJA! Srbija konačno stala u zaštitu lepšeg pola

Osim pitanja kada planirate da se udate, da li živite s nekim, imate li decu, zakonom se zabranjuje poslodavcu i da vam traži da na konkursu za posao uz CV dostavite i svoju fotografiju

  • 30

Na razgovoru za posao poslodavac ubuduće neće smeti od žene da traži podatke o ličnom i porodičnom životu, ali ni o budućim planovima kao što su planiranje porodice ili udaja. Zabranu ovakvog ponašanja i diskriminatorskog odnosa poslodavaca prema ženama predviđa predlog Zakona o ravnopravnosti polova koji je usvojila Vlada Srbije!

Srbija je URADILA nešto što nije nijedna zemlja van EU! Zorana Mihajlović tvrdi da se zbog ove odluke CEO SVET divi Srbima

Osim pitanja kada planirate da se udate, da li živite s nekim, imate li decu, zakonom se zabranjuje poslodavcu i da vam traži da na konkursu za posao uz CV dostavite i svoju fotografiju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

To nisu jedine novine, naime prema ovom Zakonu trudnice više neće moći da ostanu bez posla samo zato što će postati majke, a porodiljsko odsustvo ne može uticati na status zaposlene žene.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da je Sbija posle godinu dana rada dobila zakon kojim su stvorene jednake šanse za razvoj oba pola i potpuno ravnopravan položaj u svim segmentima društva.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA