ZA SIRIJU JE SVAKA NADA IZGUBLJENA? Niko ne veruje u mirovne pregovore u Ženevi

Pregovori koji traju već nekoliko dana nisu odmakli dalje od preliminarne faze, a glavni pregovarač sirijske vlade Bašar al Džafari rekao je u utorak da opozicija "nije ozbiljna"

  • 6

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura upozorio je da ako mirovni pregovori u Ženevi budu doživeli neuspeh, onda će, kako je rekao, "svaka nada biti izgubljena".

NEKAD PRELEPO MESTO ZA ŽIVOT, a danas je ovaj grad u Siriji potpuno RAZOREN (FOTO) (VIDEO)

- Neuspeh je uvek moguć, posebno nakon pet godina užasnog rata - rekao je on za švajcarski tv kanal Radio Televizion Suis, prenosi AFP.

- Međutim ako se ovog puta desi neuspeh, nakon prethodna dva sastanka o Siriji u Ženevi, onda će svaka nada biti izgubljena - kazao je de Mistura.

Pregovori koji traju već nekoliko dana nisu odmakli dalje od preliminarne faze, a glavni pregovarač sirijske vlade Bašar al Džafari rekao je u utorak da opozicija "nije ozbiljna".

Printskrin: Youtube/Alexandr Pushin Printskrin: Youtube/Alexandr Pushin

Član pregovaračke delegacije sirijske opozicije Mohamed Aluš, koji predstavlja Islamsku vojsku, izrazio je pesimizam u vezi uspeha mirovnih pregovora u Ženevi.

- Ništa nije promenjeno na terenu i sve dok to ne bude slučaj nismo optimisti - poručio je on, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ne postoje dobre namere režima u cilju postizanja dogovora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    3. februar 2016 | 11:15

    Nema tu rešenja zato što su oni svi zatrovani tim istim virusom što se zove islam. Neko malo manje, neko malo više. Ali sve u svemu ista g.v.a! Samo je pitanje vremena kad će se svako od njih radikalizovati.

  • Jeretik

    3. februar 2016 | 09:21

    Svi mirovni pregovori se svode na jedno , pritisak Amerike, da uvek bude po njihovom .

  • nenad

    3. februar 2016 | 09:23

    za sve su krivi makedonija i srbija.nalaze se na balkanu i sada migranti punim pravom prolaze gaze nase zemlje a evropa obeca nam ulazak u eu.po toj ceni neka ih prebacuju iz sirije u evropu.vise nam je pretesko od nasih politicara koji samo brinu za svoje ministarske fotelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA