Kako da podignete novac sa Paypal-a u Srbiji?

Predstavljamo vam jedan hakerski način i objasnićemo kako da povežete "Payoneer" i "Paypal" nalog nakon čega ćete moći da podižete svoj novac na bilo kom bankovnom računu

  • 8

"Paypal" je stigao u Srbiju prošle godine, ali mnogi još uvek ne znaju kako mogu podići novac sa tog naloga s obzirom da naše banke trenutno ne podržavaju tu opciju.

ZVANIČNO POTVRĐENO: Korisnicima u Srbiji omogućen prijem novca preko "PayPal-a"

U ovom tekstu koji je na svom blogu napisao Miloš Stanić predstavićemo vam jedan hakerski način i objasniti kako da povežete "Payoneer" i "Paypal" nalog nakon čega ćete moći da podižete svoj novac na bilo kom bankovnom računu.

Otvaranje "Paypal" i "Payoneer" naloga su osnovne kockice u vašoj Freelance slagalici. Dakle ako hoćete da radite od kuće, da zaradite na internetu, bavite se dizajnom, radite preko "Elance" ili "Upworka" – potrebni su vam ovi nalozi da bi primili novac za svoj rad.

Potrebno je da svoj američki bankovni račun koji dobijate uz "Payoneer" karticu, povežete sa "Paypalom". Nakon toga "Paypal" će vam redovno prebacivati novac na "Payoneer" karticu koji vi zatim možete podići na domaćim bankovnim aparatima.

Foto: paypal.com/printskrin Foto: paypal.com/printskrin

Problem je u tome što ova funkcija na "Paypal-u" ne radi ako pokušate iz Srbije i zato je potrebno da koristite VPN ili proxi servis kako se ne bi videlo da ste iz Srbije. Ovo je potrebno da uradite samo jednom u trenutku povezivanja i posle će sve raditi normalno. Razlog zbog kog ova funkcija ne radi u Srbiji, Nigeriji, Rumuniji i drugim sličnim zemljama se nalazi u problemima koje je Srbija imala sa korišćenjem ukradenih kreditnih kartica na internetu još za vreme sankcija i NATO intervencije i zastarelim sigurnosnim pravilima "Paypal-a". Vremenom će ovo biti rešeno, ali za sada evo kako možete zaobići ovu sigurnosnu zabranu.

Možete instalirati "Tunnelbear" koji će vam pomoći da izgleda kao da ste povezani iz Amerike ili Kanade. Ovo je odlična aplikacija sa besplatnim paketom i ja je koristim i za gledanje "Netflix-a" na kompu. Kada se povežete na internet preko "Tunnelbear" odaberite inkognito opciju u vašem brovseru kako ne bi imali problem sa kolačićima.

Trenutno najšire rasprostranjeno rešenje za plaćanje frelensera na internetu je "Payoneer". To je obična masterkard ATM debitna kartica. Ovo je kartica američke banke, tako da je novac na njoj u dolarima. Firme kao "Paypal", "2Checkout", "Fiverr", "Amazon", "Skrill", "ClickBank", "Odesk", "Elance", "ShutterStock", "AirBnb" i mnoge druge će vam isplatiti vašu zaradu na "Payoneer" bez problema.

Novac sa kartice možete podići na bilo kom ATM automatu u Srbiji. Takođe, karticu možete koristiti za plaćanje u prodavnicama ili na internetu. Kartica besprekorno radi u zemlji i inostranstvu.

Svoje stanje možete videti na internet strani, a postoji i iphone aplikacija za proveru stanja. Kad god vam neko uplati novac imaćete obaveštenje o tome i lepo možete videti šta ste sa njom platili i kada.

Dnevni limit za podizanje na ATM automatima je 2.500 dolara, a dnevni limit za kupovinu karticom je 5.000 dolara.

"Payoneer" karticu možete otvoriti preko linka ovde i u tom slučaju dobićete bonus od 25 dolara kada vam legne prvih 100 dolara na vaš račun. Potrebno je da upišete svoje podatke, a zatim da pošaljete skeniranu ili slikanu ličnu kartu, pasoš ili vozačku. 

Printskrin: Youtube/Payoneer Printskrin: Youtube/Payoneer

Kada se registrujete i pošaljete dokumenta, kartica stiže uglavnom za 21 dan na vašu adresu.

"Paypal" nalog može otvoriti svako. Dovoljno je samo da se registrujete preko sajta i da unesete podatke jedne bankovne kartice koja može da se koristi za plaćanje na internetu. Sve banke u Srbiji nude kartice kojima možete plaćati na internetu.

Ovo su vam koraci kako da povežete "Payoneer" račun sa "Paypal-om".

Prvo zapišite podatke svog "Payoneer" računa. Ulogujte se na "Payoneer", zatim idite na "Receive Payments – US Payment Service" i tu ćete dobiti podatke vašeg računa.

Printskrin: Miloš Stanić/http://milos.io/ Printskrin: Miloš Stanić/http://milos.io/

Uključite svoj "tunelbear vpn" servis i odaberite Ameriku ili Kanadu kao zemlju odakle surfujete. Ako pokušate da unesete podatke američkog računa bez vpn servisa ova opcija neće raditi i "Paypal" će izbaciti neku grešku. Pokrenite brovser u inkognito modu i uđite na svoj "Paypal" nalog

Idite na Profile – Profile and settings – pa tab Manage Money i tu kliknite na prvu opciju Bank accounts.

Izaćiće vam prozor na ekranu gde ćete ostaviti "Checking" kao vrstu računa i unesite "Routing" i "Account number" što ste prepisali sa vašeg "Payoneer" naloga u prvom koraku.

Printskrin: Miloš Stanić/http://i0.wp.com/milos.io Printskrin: Miloš Stanić/http://i0.wp.com/milos.io

Verifikacija – "Paypal" će napraviti dve male transakcije ispod dva dolara i vi ćete to videti na vašem "Payoneer" nalogu u spisku transakcija. Zatim je potrebno da na "Paypalu" upišete kolike su te transakcije. Recimo 1.86 dolara i 1.43 dolara. Na ovaj način je verifikovan vaš "Payoneer" nalog i ubuduće će "Paypal" uplaćivati novac na vaš račun.

Novac koji zaradite na "Paypalu", zbog sigurnosne procedure raspoloživ vam je tek nakon 30 dana. Na ovaj način se "Paypal" bori protiv prevara i mahinacija. Praktično nakon 30 dana, svakog prvog u mesecu novac iz pretprošlog meseca legne na vaš "Payoneer" nalog.

"Payoneer" kartica košta 25 dolara, što će vam skinuti sa naloga nakon što vam legne prvih 100 dolara. Kada plaćate u prodavnici ili na internetu nema nikakve provizije. Kada podižete keš na bankovnom automatu za svaku transakciju odbiju vam tri dolara. Sve ovo nije bitno i ovo su mali troškovi u odnosu na otvaranje agencije, plaćanje doprinosa, pdv-a i drugih taksi.

(Telegraf.rs/ Miloš Stanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    19. maj 2017 | 23:07

    Imam paypall ali nemam nista na racunu, a cula sam da bi mi stigla uplata moram imati par eura na racunu. Ili ne moram???

  • victoria

    3. februar 2016 | 14:10

    Payoneer i PayPal su dve razlicite opcije. Da bi se podigao novac sa PayPala treba imati devizni racun u nekoj nasoj banci. Ja imam u Intezi i veoma je lako to srediti.

  • Saki

    3. februar 2016 | 13:56

    Ja to koristim 6 godina a vi tek sada culi za tu opciju,bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA