Na radost srpskog seljaka: Novac fondova EU za ruralni razvoj Srbije

Sredstva bi trebalo da doprinesu povećanju produktivnosti i konkurentnosti poljoprivrede Srbije, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima

  • 9

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je Srbija obezbedila uslove da koristi pretpristupne fondove EU za ruralni razvoj, stoji u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Tome je značajno doprinelo i zapošljavanje 103 osobe u Upravi za agrarna plaćanja, istakao je Devenport u razgovoru sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković.

Srbija je za EBRD jedna od najatraktivnijih zemalja u prehrambenoj industriji

Kako je navedeno, time će biti obezbeđeno sprovođenje IPARD II programa EU, koji bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti poljoprivrede Srbije, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

DEVENPORT ČESTITAO SRBIJI! Srbi su mnogo uradili na svom putu ka EU

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministarka Bogosavljević Bošković je sa šefom delegacije EU razgovarala i o razmeni poljoprivredno – prehrambenih proizvoda, a on je EU pohvalio uzlazni trend plasmana hrane iz Srbije na tržište EU, stoji u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, kao i to da se najveći obim trgovine poljoprivrednim proizvodima iz Srbije obavlja sa EU, oko 50 odsto ukupnog izvoza i više od 60 odsto ukupnog uvoza.

Bogosavljević Bošković je najavila da će se uskoro u skupštinskoj proceduri naći set zakona iz oblasti ekologije među kojima i izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine kojim je predviđeno osnivanje Zelenog fonda, čijim sredstvima treba da se finansiraju budući IPA projekti i rešavaju aktuelna pitanja u sektoru životne sredine.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vla

    3. februar 2016 | 18:08

    Opet ce neko pokupit te pare ko ima samo bastu srpska posla

  • brana

    4. februar 2016 | 00:22

    Dad ce"vojvidjani"da se proglase za ruralne i jadne i da pokupe sve pare a voze traktore od 100-200 hiljada evra!Dajte te pare na jug i istok Srbije jer tamo vise nece biti ljudi za 20 godina!Zapadna i centralna Srbija barem imaju stanovnistva i nekako se bore,ima ko ali jug i istok katastrofa!Vojvodjani imaju pomoc prijatelja iz hrvatske i madjarske a sve cesce i Rumunije,snacice se oni,dobice i brzi voz i sve ostalo ali zato donji deo drzave zarasta u korov jer nema ko da radi zemlju.

  • nn

    3. februar 2016 | 18:45

    Trebalo bi izabrati nekoga ko se stvarno razume u razvoj sela.dobrog ministra i pomagace za razvoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA