HOROR U SRPSKOJ BOLNICI: Progutao nož od 25 centimetara, došao kod lekara da se žali na bolove u grlu!

Nož, sa drškom okrenutom prema želucu, probio je jednjak pacijenta, koji ni prilikom dolaska u bolnicu, a ni kasnije, kad je CT skenerom utvrđeno šta je uzrok njegovih tegoba, nije hteo da prizna da je bilo šta progutao

  • 14

Na hirurškom odeljenju Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru u utorak veče se pojavio pacijent sa žalbama na bolove u grlu i otežano disanje, kod kojeg je otkriveno da je - progutao nož od oko 25 centimetara!

OVAJ KLINAC JE ZAKLAO ALEKSANDRU: Objavljena fotografija migranta koji je ubio radnicu centra za azil

Nož, sa drškom okrenutom prema želucu, probio je jednjak pacijenta, koji ni prilikom dolaska u bolnicu, a ni kasnije, kad je CT skenerom utvrđeno šta je uzrok njegovih tegoba, nije hteo da prizna da je bilo šta progutao, pišu "Večernje novosti".

- Pacijent se javio na Grudno odeljenje, odakle je upućen na Hirurgiju. Specijalizant, koji je bio dežurni, pozvao me je da od kuće dođem u bolnicu. Pošto sam pregledao pacijenta, procenio sam da nema potrebe za drenažu toraksa (grudnog koša), koju je predlagao pneumoftiziolog sa Odeljenja za plućne bolesti. Uputio sam ga na CT (kompjuterizovanu tomografiju), gde je snimak pokazao da se u njegovom jednjaku nalazi nož - kaže hirurg dr Zoran Parčetić, načelnik Odeljenja za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja u somborskoj bolnici.

Posle konsultacija sa specijalistima torakalne hirurgije u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, dr Parčetić je pacijenta sa nožem u grudnom košu uputio u Klinički centar u Beogradu, na Hirurgiju jednjaka.

Foto-ilustracija: Flickr/Leighton Joskey Foto-ilustracija: Flickr/Leighton Joskey

Osoblje hirurškog odeljenja somborske bolnice ističe da je pravo čudo kako je pacijent sa nožem u jednjaku uspeo da bez ičije pomoći dođe u bolnicu.

Primarijus dr Parčetić, koji je i šef Odseka za endolaparoskopsku hirurgiju, kaže da je reč o vrlo neobičnom slučaju, nezabeleženom u njegovoj praksi.

- Pacijent se sasvim normalno ponašao. Bio je svestan i pristojno je komunicirao - napomenuo je dr Parčetić.

Zbog zaštite privatnosti pacijenta, u bolnici nisu hteli da saopšte ni najosnovnije podatke o čoveku koji je progutao nož. Rekli su samo da je reč o muškarcu do 40 godina, za kojeg pretpostavljaju da je nervni bolesnik.

Doktor Parčetić veruje da su male šanse da povređeni pacijent preživi, jer je velika verovatnoća da će doći do infekcije sredogruđa. Kako su nam potvrdili u KC Srbije, povređeni Somborac prebačen je na odeljenje intezivne nege, šok B, u teškom je stanju, a prognoze su neizvesne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    4. februar 2016 | 00:37

    Pa da li je ovo normalno!?

  • EzioKV

    4. februar 2016 | 00:01

    Svaka cast ja nebih mogao!!

  • Ivana

    4. februar 2016 | 08:25

    Ma jeste li normalni vise. Ko jos veruje u to. Jedan progutao mobilni drugi nov sta li ce treći da proguta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA