RODITELJI NISU OSTAVILI BOLESNOG DEČAKA: Veoma su siromašni i dolaze kad god mogu!

- Maloletni M. K. leči se na Institutu, roditelji tokom lečenja konstantno sarađuju i nadležni Centar za socijalni rad je uključen i u saradnji je sa stručnim službama Instituta - poručio je direktor Dečje bolnice u Novom Sadu Slobodan Grebelinger

  • 9

Prethodnih dana Srbiju je veoma potresla priča o jednom teško bolesnom dečaku M. K. (4) koji je navodno ostavljen pre 13 meseci u Dečjoj bolnici u Novom Sadu i koga niko ne posećuje.

OD OVE PRIČE ĆE VAM SRCE PUĆI: Ostavili teško bolesnog sina (4) u bolnici u Novom Sadu. Već 13 meseci ga niko ne obilazi!

- Dečak je iz Kanjiže, s jednog salaša. Njegova porodica, koja je mađarske nacionalnosti, veoma je siromašna, a imaju još dece. Jadna majka zajedno s dečakovim očuhom dolazi da ga obiđe kad god može - rekao je izvor iz bolnice koji je dobro upućen u čitavu priču.

DA VAM SRCE PUKNE OD TUGE: Bolesni dečak (4) kog su roditelji ostavili u bolnici, svakog dana iz bolničkog kreveta ZOVE TATU!

Direktor Dečje bolnice dr Slobodan Grebelinger, objavio je saopštenje povodom situacije koja je čitavu zemlju digla na noge.

- Maloletni M. K. leči se na Institutu, roditelji tokom lečenja konstantno sarađuju i nadležni Centar za socijalni rad je uključen i u saradnji je sa stručnim službama Instituta. Nadam se da razumete poziciju u kojoj se nalaze i roditelji i dete, te da ćete u skladu s njom i obaveštavati - poručio je Grebelinger, pa objasnio zašto ne može da kaže u kakvom zdravstvenom stanju se nalazi dečak:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- S obzirom na to da podatke o lečenju i bolesti možemo da dajemo samo roditeljima ili istražnim organima, Institut nije u mogućnosti da da bilo koju od traženih informacija.

U Centru za socijalni rad Kanjiža za medije je rečeno da nije tačno da su dete, koje ima ozbiljne zdravstvene probleme od rođenja što zahteva dugotrajno lečenje, napustili roditelji.

- Što se tiče informacija iznetih u objavljenog tekstu, zaista ne odgovaraju činjeničnom stanju. Ukoliko postoji potreba, Centar za socijalni rad dokumentima može dokazati stvarno stanje koje se odnosi na sam odnos roditelja i deteta. Zbog takvog pristupa vreba opasnost da maloletno lice bude izloženo sudu javnosti na osnovu nekih neproverenih informacija - poručila direktorka Centra za socijalni rad u Kanjiži, timea Kljajić Barat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    4. februar 2016 | 10:07

    Kako god bilo,cinjenica je da je ovom malisanu itekako potrebna pomoc.Teska bolest,nemastina i sve ono sto se srucilo na jedno dete je alarm za svu vrstu pomoci.

  • YX

    4. februar 2016 | 10:10

    Želim ti brzo ozdravljenje dečače . A dušebrižnici bolje da su prvo proverili u kakvoj je situaciji porodica i da li imaju para da plate ležanje majke sa njim u bolnici i da li uopšte imaju pare za prevoz do Novog Sada. Na žalost sve je više sirotinje u Srbiji koje se neko seti samo ako mogu da iskoriste za neku senzaciju.

  • топлистанадреалиста

    4. februar 2016 | 09:53

    Па помозите им ако су сиромашни или барем дозволите другим да помогну дјечаку, нису они марсовци ако су сиромашни, него НАШ народ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA