SRPSKI MAJOR UZIMAO NOVAC "NA ZAJAM" OD LJUDI TVRDEĆI DA GA JURI HAG, A ONDA NESTAO?! O ovoj prevari priča cela Srbija

Major Vojske Srbije N. N. iz Ralje kod Smedereva navodno je na prevaru je uzeo novac „na zajam“ lažirajući da ga juri Hag

  • 13

Major Vojske Srbije N. N. iz Ralje kod Smedereva navodno je na prevaru je uzeo novac „na zajam“ lažirajući da ga juri Hag, tvrdi Saša Nedeljković, jedan od prevarenih meštana, a prenosi "Blic".

NE NASEDAJTE NA OVU TELEFONSKU PREVARU: Može da vas košta BAŠ SKUPO!

- Polovinom avgusta prošle godine došao je kod mene sa tom pričom. Naravno, za takvu stvar dao sam mu pare, pogotovo što je plakao kada mi je objašnjavao kako ga je država ostavila na cedilu - priča Nedeljković.

Sve mu je postalo sumnjivo kada je čuo da je N. N, navodno išao od kapije do kapije birajući uglavnom meštane koji rade ili su radili u inostranstvu, baš kao i sam Nedeljković.

A onda je, posle petnaestak dana, navodni haški optuženik nestao iz sela bez traga.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Njegov rođeni brat od tetke mi je rekao da sam prevaren. Sve sam prijavio vojnim službama, tužilaštvu i policiji - priča Nedeljković.

Iz Generalštaba je dobio odgovor da su s N. N. obavili informativni razgovor i da je priznao da je uzeo novac kao „privatnu pozajmicu“, ali da nije pominjao nikakav Haški tribunal.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nedeljković je sa majorom razmenio više SMS-ova. Navodno, novac bi mu bio odavno vraćen da major, kako u poruci piše, nije morao na operaciju srca! Poslednja poruka bila je u oktobru. Od tada se ne javlja.

U Ministarstvu odbrane kažu da u ovakvim slučajevima, koji nisu povezani sa službom u Vojsci Srbije, oni nemaju nadležnosti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Ako smatra da je oštećen, Saša Nedeljković treba da se obrati nadležnim organima pravosuđa - kažu u Ministarstvu odbrane i dodaju da VS u potpunosti poštuje Ustav i zakone Srbije, nadležnosti državnih organa i institucija, kao i njihovu nezavisnost u postupanju.

- Vojska Srbije nikada nije favorizovala svoje pripadnike u odnosu na druge građane Srbije u sličnim slučajevima, pa to neće činiti ni u ovom - dodaju u MO.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    5. februar 2016 | 10:56

    Ako je 'Major' ne mora da bude N.N. da je u pitanju neki profesionalni vojnik velikim slovima bi pisalo njegovo ime.. a oficiri moraju da budu zasticena vrsta!! I normalno je da ce traziti novac na zajam, nije ni prvi ni jedini, to dobro mi znamo koji radimo u nasoj propaloj 'Vojsci Srbije'

  • alexa

    5. februar 2016 | 09:35

    Osteceni da se javi pravosudnim organima ??? Pa ovaj "major" narusava ugled vojske i oni ne reaguju ??? Nekad su oficiri bili ponos nacije. Gasica smenili zbog brzoplete izjave, a ovog nece ni da ispitaju???

  • KGRANIČAR

    5. februar 2016 | 10:36

    Evo zbog čega se razlikuju SRBI od srbijanaca sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA