OBEĆAO POKOJNOM BRATU DA ĆE BITI HEROJ! Ovo je životna priča srpskog pilota Vladimira koja je zapalila Srbiju (FOTO)

Pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je u utorak spasao živote 74 putnika u zapaljenom avionu iznad somalijske prestonice Mogadiša, zarekao se pokojnom bratu da će jednog dana postati heroj

  • 3

Pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je u utorak spasao živote 74 putnika u zapaljenom avionu iznad somalijske prestonice Mogadiša, zarekao se pokojnom bratu da će jednog dana postati heroj i posvetiti se pilotiranju.

SRPSKI PILOT VLADIMIR JE HEROJ UNIVERZUMA: Učinio NEMOGUĆE i spasio 74 putnika SIGURNE SMRTI!

Kako se prenosi Informer Vladimir je strast prema letenju delio sa bratom , a kada je Nenad iznenada preminuo u 20. godini, odlučio je da život posveti pilotiranju i pomaganju ljudima. Njegova majka Nadežda (87) kaže da je spasavajući ljude iz aviona koji je eksplodirao u vazduhu konačno ispunio svoj životni san.

(VIDEO) MOJ VLADIMIR JE MOJ PONOS: Ispovest majke srpskog pilota i heroja kojeg slavi ceo svet!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kao što je Telegraf.rs pisao, otac Vladimira  Vodopiveca, takođe Vladimir ostao je upamćen kao heroj vazduhoplovsva u Drugom svetskom ratu.

O OCU VLADIMIRA, SRPSKOG PILOTA HEROJA, 1946. JE PRIČAO CEO SVET: Uradio je nešto što je ušlo u ISTORIJU! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Još kao običan pilot, Vladimir Vodopivec zajedno sa pilotom Miloradom Kneževim, oborio je američki avion C-47 19. avgusta 1946. godine, kada je ušao u jugoslovenski vazdušni prostor, stoji na sajtu Muzeja vazduhoplovstva.

Osim toga stariji Vodopivec imao je još jedan podvig, kada je 1959. godine uspešno spustio oteti avion na liniji Tivat-Beograd dok mu je putnik držao pištolj prislonjen na glavu.

- Vladimir je zaista jedan surovi profesionalac i fenomenalna osoba! U trenucima bilo kog problema pri letu jako je bitno da u kabini nema panike, da vlada dobra komunikacija i da pilot bude pribran. Vladimir je u najgoroj situaciji, prilikom eksplozije bombe to i uspeo - kaže pilot Borislav Plasković prijatelj Vodopiveca.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    5. februar 2016 | 10:29

    Bravo, pravi car !

  • Sale ortodox

    5. februar 2016 | 11:08

    A slovenci kad su čuli šta je napravio počeli ga svojatati kako je slovenac napravio podvig

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA