RAZJARENI PITBUL ZAKLAO TRI PSA: Redom ulazio u dvorišta, Prokuplje U PANICI!

Ukoliko se utvrdi ko je vlasnik pitbula, on može krivično da odgovara, jer je njegov pas bez adekvatne zaštite šetao gradom i napravio haos

  • 31

Razjareni pitbul prekjuče u popodnevnim satima zaklao je tri vezana psa u Takovskoj ulici u prokupačkom Novom naselju i uhvaćen je tek posle  dva sata.

HOROR U PANČEVU: Pitbul i staford izujedali Jovanu Uvalin i ZAKLALI JOJ PSA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Kako svedoče stanovnici ove ulice on je redom ulazio u dvorišta napadao vezane pse i klao ih.

Prvi pas na kojeg je naišao bio je američki staford.

- Čuo sam lavež i zavijanje i kada sam izašao iz kuće nisam mogao da verujem u ono što gledam. Pas obliven krvlju klao je mog psa. Nisam smeo da priđem, pa smo pozvali policiju i jedva posle sat i po uspeli su da ga uhvate. Krv je bila na sve strane, a prava je sreća što s obzirom da je padao mrak, nijedno dete nije bilo na ulici - kaže Miomir Aleksić kojem je vezanog psa izujedao razbesneli pitbul. On dodaje da je prvi put video tog psa i da uopšte ne zna čiji je.

Zaposleni u Čistoći došli su i pokupili psa, kao i leševe i odvezli ga u azil za pse u blačkom selu Draguša.

Sada će na osnovu čipa da se utvrdi vlasnik psa, koji ukoliko se ne javi i preuzme psa, verovatno će ga uspavati, jer kako saznajemo deluje agresivno.

Istovremeno će se uraditi analiza na besnilo.

Ukoliko se utvrdi vlasnik pitbula, on može krivično da odgovara, jer je njegov pas bez adekvatne zaštite šetao gradom i napravio haos.

Predsednik prokupačkog Udruženja za zaštitu životinja "Šapica“ Biljana Vučetić kaže da je u pitanju neodgovornost vlasnika pitbula, koji je dozvolio da mu pas pobegne, ili ga je pustio.

- Takve situacije ne smeju da se dešavaju, a puno je neodgovornih vlasnika koji se ne odnose prema životinjama kako treba - prokomentarisala je ona.

U Prokuplju je prisutan problem sa psima lutalicama, ali i sa neodgovornim vlasnicima koji puštaju svoje ljubimce da lutaju ulicama.

Tome za sada niko ne staje na put.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. februar 2016 | 18:34

    Svaki pas je onakav kakvim ga VLASNIK vaspita!!!!!!!!

  • ccc

    5. februar 2016 | 16:05

    TO NEMA VEZE SA LJUBITELJIMA PASA , PIT BULOVI. SU KAO STO SE ZNA VEOMA KRVOLOCNI I SAMO IDIOTI PUSTAJU TE PSE DA SLOBODNO SETAJU I OVAKO PRAVE HAOS . DA SE JA PITAM , TREBALO BI ZABRANITI TE PSE ZAKONOM U SRBIJI , A OVAKVE NENORMALNE GAZDE ZATVORITI A PSE USPAVATI .

  • Peks

    5. februar 2016 | 15:10

    Gde ste sad ljubitelji zivotinja niste svesnu kolko ste nesvesni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA