Tadić: Ne zanima me da budem engleska kraljica u Srbiji

Ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS-om, ona bi bila nedelotvorna, poručio predsednički kandidat DS-a

  • 0

Kandidat za predsednika Srbije i lider DS-a Boris Tadić rekao je danas da još uvek niko nije razgovarao o skupštinskoj većini, jer izborni proces nije završen.

- Prvo da se završe predsednički izbori, pa onda o skupštinskoj većini. Siguran sam da će Srbija da nastavi sigurnim putem. Niko nije razgovarao o većini, već svi pokazuju nameru da se ona formira na prirodan način od stranaka koje su saglasne strateškim ciljevima Srbije, načinom kako bi se ona vodila u budućnosti i principima koji bi bili važeći za buduću skupštinsku većinu - kazao je Tadić tokom obilaska revitalizovanog rudnika bakra Cerovo, u blizini Bora.

To je sve, kako je naglasio, u korist građana, a ne zbog koristi stranaka. Sve to, prema Tadiću mora da bude realizovano, ali posle predsedničkih izbora. Predsednički izbori su deo izbornog procesa koji nije završen, naglasio je on.

Upitan o mogućnosti koalicije sa SNS-om Tadić je rekao da poštuje svaku političku instituciju Srbije i da uvažava svaki glas koje su dobile političke stranke na ovim izborima, ali da ne vidi svrhu bilo kakve koalicije s naprednjacima.

- Ona bi bila nedelotvorna. Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti, već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša. Ja ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS-om - objasnio je on, i dodao da bi, kada bi imao ideju šta bi mogao da poboljša i promeni sa SNS-om, razmišljao o toj koaliciji.

Tadić je dodao da ako u budućnosti SNS, za nekih osam, deset ili dvanaest godina bude takav onda će predložiti DS da uđe u koaliciju, ali je naglaso da ne veruje da će to biti moguće u narednim godinama.

- Politikom se ne bavim da bih postao predsednik. Mene to ne zanima na taj način. Ne zanima me titula. Mene ne zanima da budem engleska kraljica u Srbiji. Mene samo zanima da li će iza ovog posla koji radim ostati putevi, nova radna mesta, nova tehnologija, fakulteti i da li će ispred nas biti uspostavljena šansa za boljom budućnošću - kazao je Tadić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA