Vernici danas slave SVECA kojeg su RASTRGLE ZVERI!

Sveti Ignjatije nije želeo ništa od laskanja i obećanja cara Trajana, i zato je bio osuđen na nemilosrdnu smrt tako što je bačen zverima

  • 3

Na današnji dan, obeležava se prenos česnih moštiju svetog Ignjatija Bogonosca iz Rima, koji je mučenički postradao u Antiohiju gde je ranije bio arhijerej.

Njegov glavni praznik pada zapravo u zimu, 20. decembra po starom julijanskom, odnosno drugog januara po novom gregorijanskom kalendaru.

Kada je sveti Ignjatije bio pozvan da dođe kod cara Trojana i da se odgovara za svoju veru, na tom putu su ga pratili i neki građani iz Antiohije.

Ovaj svetitelj, pošto  nikako nije hteo da se  odrekne vere Hristove, ne želeći ništa od laskanja i obećanja cara Trajana, osudili su ga na smrt.

Bačen je  Cirku Velikom pred zverove koje su ga rastrgle.

Tada njegovi pratioci uzeše njegove  kosti i sahraniše. Ali kada Persijanci zauzeše Antiohiju u šestom veku, mošti svetog Ignjatija ponovo se vrate iz Antiohije u Rim, gde se i sada nalaze u crkvi svetog Klimenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka Kotorska

    11. februar 2016 | 08:54

    Slava ti i milost sveti Ignjatije.pomoli se Svetoj Trojici i za nas otpale,zabludjele,mnogogresne i gadne.tebe sluša Gospod jer nisi žalio život za njega jer si mu dokazani prijatelj i vojnik.vidi zamoli Hrista da nas odvrati od svakog zla i prljavštine,da nam vrati snagu i volju da vjerujemo,da postimo,da se kajemo,da se Bogu molimo svaki dan i svetima njegovim,amin

  • BOZA ZEMUNAC

    11. februar 2016 | 14:21

    BOGU HVALA MOJA SLAVA.SLAVA I MILOST SVETOM IGNJATIJU.AMIN.

  • Cetnik-Srbin ali iz RS-a

    13. februar 2016 | 12:16

    Svetac Sisoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA