Kad budete videli njihovu ministarku, biće vam jasno zašto imaju Ministarstvo sreće!

- Nacionalna sreća nije želja. Planovi, projekti, programi i inicijative će informisati rad naših ministarstava da postignu sreću - napisao je premijer UAE

  • 8
Foto: Tanjug/AP/WAM Foto: Tanjug/AP/WAM

Prva u istoriji imenovana ministarka za sreću je Ohod Al Roumi i ona će predvoditi pokušaj Ujedinjenih Arapskih Emirata da se osigura radost i zadovoljstvo svih građana.

KAD REŠITE OVAJ TEST, saznaćete koliko ste stvarno srećni

- Nacionalna sreća nije želja. Planovi, projekti, programi i inicijative će informisati rad naših ministarstava da postignu sreću - napisao je premijer, vladar Dubaija i potpredsednik UAE Rašid Al Maktoum na svom zvaničnom profilu na Tviteru.

Al Roumi će i dalje raditi kao generalna direktorka kancelarije premijera, što je i do sada radila. Pored njenih drugih pozicija u UAE-a, Al Roumi je postavila Fondacija UN-a da bude članica Veća globalnog poslovanja. Ona je prva osoba iz arapskog sveta u ovom telu.

Stvaranje nove ministarske pozicije takođe je bilo objavljeno na Tviteru u ponedeljak, a to je takođe uradio šeik Mohamed (66) koji je kazao da će ovaj deo Vlade „urediti i voditi politiku vlasti za stvaranje društvenog dobra i zadovoljstva“.

- Ovo je početak novog putovanja uspeha i davanja ljudima i tražimo od Alaha da nam pomogne u službi i brizi za njih - navodi se u jednoj od njegovih poruka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ujedinjeni Arapski Emirati, naftom bogata 44-godišnja federacija sedam država, rangirani su na 20. mestu Izveštaja o svetskoj sreći 2015. godine, iznad Velike Britanije, a ispod Belgije.

Švajcarska je proglašena „najsrećnijom državom na svetu 2015. godine“ ispred Islanda, Danske i Norveške, a pet najboljih zaokružuje Kanada. Kreatori izveštaja izdvojili su UAE 2015. godine zbog izražene posvećenosti sreći stanovnika.

- Državna agenda ima za cilj da UAE bude među najboljim na svetu po Indeksu ljudskog razvoja i da bude najsrećnija od svih nacija tako da građani budu ponosni što pripadaju UAE-u - navodi se u planu UAE-a Vision 2021.

(Telegraf.rs/ Izvor: balkans.aljazeera.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    12. februar 2016 | 16:22

    Baš je lepa ....ženio bih je!

  • Невена

    12. februar 2016 | 18:18

    Куц, куц.... Ко би рекао да нам са друге стране "културу" и "моду" дужи низ година овде креира Саудиска Арабија, а ја све мислим вјера?! Не бих дала не наметљиву културу и СЛОБОДУ своје СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРЕ ни за што на свијету!

  • Mika

    12. februar 2016 | 14:52

    Kakva je ,samo da je gledas pa lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA