PRIČA O PERICI I JELENI JE RASPLAKALA SRBIJU: A sada su se njih dvoje PRVI PUT u životu sreli OČI U OČI! (FOTO)

O njima smo pisali prošle godine, kada je devojka sa jednim bubregom na svom Fejsbuk statusu objavila apel da joj je potrebna transplantacija, a na njeno iznenađenje javio se upravo ovaj humani čovek

  • 5

Na jučerašnjoj konferenciji održanoj povodom neophodnosti izmene Zakona o transplataciji organa, glavnu reč su vodili Jelena Milovanović (28) iz Smederevske Palanke i njen budući donor Perica Vujović (35) iz Arilja! Oni su se juče prvi put susreli, posle meseci dopisivanja, a razlog je neverovatan.

 

PERICA ŽELI DA POKLONI BUBREG DEVOJCI KOJU NE POZNAJE: Zaplakaćete kad saznate zašto on to radi

 

Ako se ne sećate, o njima smo pisali prošle godine, kada je devojka sa jednim bubregom na svom Fejsbuk statusu objavila apel da joj je potrebna transplantacija, a na njeno iznenađenje javio se upravo ovaj humani čovek.

 

- Na listi čekanja sam duže od godine, ali do sada niko iz bolnice nije kontaktirao sa mnom. Verujem da je to jer imam retku krvnu grupu. Trebalo je da mi donor bude otac, čak smo kompatibilni, međutim, ispostavilo se da zbog nečeg ipak ne može. U želji da što pre ozdravim jer imam malu ćerkicu, počela sam da pišem apele na Fejsbuku. Plakala sam od sreće kada mi se javio Perica - rekla je Jelena prilikom poslednje izjave.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

On je kao razlog za poklanjanje bubrega potpuno nepoznatoj devojci naveo to što ima sina kome je u šestom mesecu života ustanovljena diletativna kardiomiopatija, odnosno ekstremno uvećanje leve srčane komore.

 

- Jelenina priča me je pogodila iz ličnog iskustva jer će i mom sinu Marku sutra ili za koju godinu biti neophodna transplantacija srca - rekao je on tada, a u međuvremenu je preuzeo neophodne korake da se ustanovi da li je povoljan davalac organa.

 

 

Ispostavilo se da Jelena i Perica imaju istu krvnu grupu, ali je pre obavljanja ostalih testova i analiza o podudarnosti potrebno izmeniti postojeći Zakon o transplataciji organa, po kome je pravo na donorstvo organa dozvoljeno isključivo ljudima koji su u krvnom srodstvu i to do trećeg kolena.

 

Inicijator promene zakona je Dušan Milisavljević, doktor i poslanik Demokratske stranke.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukan

    12. februar 2016 | 19:58

    Svaka čast Perici. A ovi iz skupštine bi mogli da požure sa izmenom zakona. Puno sreće obema porodicama.

  • Moje ime nije bitno

    12. februar 2016 | 23:36

    Pa sta cekate? Aman bre ljudi, pozurite! Vreme ne moze da se zaustavi. Brzeeee!

  • Apokalipsa

    12. februar 2016 | 22:48

    Nemam rijeci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA