KIŠOVITO SA OLUJNIM I ORKANSKIM VETROM: Jutro oblačno, posle podne razvedravanje

Zbog najavljenog veoma jakog vetra, "Putevi Srbije" apelovalo je na vozače da budu oprezni u vožnji, koriste zimske pneumatike, prilagode i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju

  • 1

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i vetrovito, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima a na planinama sa snegom. Jutarnja temperatura biće od jedan do devet, najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, dok će se u Negotinskoj Krajini skala u termometru peti do maksimum šestog podeoka.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i na planinama istočne i južne Srbije tokom većeg dela dana očekuje se jak, povremeno olujni vetar sa udarima od 17 metara u sekundi, a u južnom Banatu i orkanske jačine - oko 28 metara u sekundi.

OLUJNI VETAR OŠTETIO SKUPŠTINU SRBIJE! Polupani prozori iznad glavnog ulaza, srča od stakla sručila se u zgradu

I u Beogradu će biti pretežno oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Prestanak padavina i delimično razvedravanje, očekuje se posle podne.

Zbog najavljenog veoma jakog vetra, preduzeće "Putevi Srbije“ apelovalo je sinoć na vozače da budu oprezni u vožnji, koriste zimske pneumatike, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA