SINA SAM ZDRAVOG ODVEO U VRTIĆ, A IZVEO MRTVOG: Vapaj slomljenog oca malog Mateje, koji je preminuo u snu u vrtiću!

- Joj, Mateja, gde mi te vode, srećice. Joj, lepoto, joj, dobroto moja - začulo se iz porodičnog dvorišta u Donjem Bunibrodu u okolini Lesovca, kada su krenuli da iznose mali beli kovčeg

  • 33

Mateja Mitić (2), dečak koji je preminuo u toku sna u beogradskom vrtiću "Dečji lug", sahranjen je juče u rodnom mestu svog oca Bojana.

DEČAK (2) PREMINUO U VRTIĆU: Legao i više se nije probudio, vaspitačica pokušala da ga oživi!

Neopisiva tuga vladala je u Donjem Bunibrodu za dvogodišnjim dečakom. Na večni počinak ispratili su ga rođaci i prijatelji iz Beograda, Šapca i Leskovca, kao i meštana ovog i susednih sela.

UŽAS U TIRŠOVOJ: Preminuo dečak (2), dovezen BEZ SVESTI iz vrtića!

U skromnom domu Mitića, tuga i bol. Majka Olgica plače, ne odvaja se od svog jedinca. Otac Bojan u šoku još uvek ne može da shvati da više nikad neće videti i zagrliti svog Mateju. Rođaci i prijatelji u neverici izražavaju saučešće roditeljima, kojima su suze presušile.

SAHRANJUJU MATIJU (2) A ČEKAJU DRUGO DETE: Tragična sudbina porodice čiji je sin umro dok je spavao u vrtiću

Uz mali beli kovčežić ukrašen cvećem u suzama, koje se kao reka slivaju niz lice, stoji majka Olgica (25), onemoćala od tuge, bola i lekova za smirenje.

- Užas. Strašno. Ne, ne mogu da se pomirim s tim da nema mog sina. Ne mogu da živim bez njega - priča Olgica za jedan beogradski medij, dok je najbliža rodbina, ali i komšije savetuju da se odmori, da misli na bebu koju nosi u stomaku.

Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia, Telegraf Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia, Telegraf

Sve oči najbližih uprte su u nju jer je, kako rekoše, Olgica u sedmom mesecu trudnoće. Nosi dečaka, koji neće nikada videti svog starijeg brata. Vest o smrti svog Mateje, majku je zatekla kod kuće i upravo je ona potom javila svom suprugu da je njihov mezimac preminuo.

Skrhan od bola Bojan još ne može da shvati da nema njegovog mezimca. Uzdiše. Razmišlja, pa kaže:

- Prva misao koja mi je prošla kroz glavu kad sam čuo tu vest, bila je da je reč o gruboj greški, ali nije bila. Joj, molim vas. Odveo sam zdravo dete u vrtić, a izveo mrtvo. Neko će za to morati da odgovara. Nikad nije bio bolestan i sve vakcine je redovno primao - kaže potresen, uplakan čovek i dodaje da je Mateja bio zdravo i veselo dete. Kako kaže, volelo je život, ljude, igrao se, pevao, voleo neizmerno svoje roditelje, kao i oni njega.

Opelo je održano u dvorištu. Tu su i predstavnici vrtića u koji je Mateja išao.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Joj, Mateja, gde mi te vode, srećice. Joj, lepoto, joj, dobroto moja - zavapio je ženski glas kad je beli kovčežić krenuo iz dvorišta.

Da podsetimo, mališan je legao sa ostalom decom iz grupe, ali se više nije probudio. Vaspitačica je pokušala da mu pruži veštačko disanje, ali bezuspešno.

Mateja je preminuo u sredu, kad je bez svesti dovezen na Univerzitetsku dečju kliniku u 14.10 kolima Hitne pomoći. Posle reanimacije, dete je preminulo oko 15 sati.

Prema nepotvrđenim informacijama, dete je umrlo od takozvanog Sindroma iznenadne smrti (SIDS), ali će u roku od desetak dana rezultati sa Vojno-medicinske akademije (VMA) potvrditi ova nagađanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje ime nije bitno

    14. februar 2016 | 00:14

    Srce mi se cepa dok citam ovo.

  • Tuga

    14. februar 2016 | 08:18

    Ja sumljam u vakcine i ljut sam na sebe jer se nisam izborio da ih moj sin ne dobije. Kakva bre korist od njih... kad ih nijedan grip ne zaobidje a rizik pitaj boga od cega sve..

  • JA

    14. februar 2016 | 00:01

    Koliko god da je tesko, mnogo bi im bilo teze da se to desilo kroz nekoliko godina, vise bi stigli da se vezu, a ovako im je jedno dete na putu, plus mogu da imaju jos jedno kroz dve-tri godine jer su jos uvek mladi. Najgore je kada kasnije roditelji izgube jedno, ili oba deteta, pa ostanu sami...mada je i ovo svakako veliki gubitak, samo kazem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA