PAMET NA PRODAJU: Maturski i diplomski radovi na internetu za samo 300 dinara!

"U ovakvim slučajevima trebalo bi da interveniše prosvetna inspekcija ili odeljenje MUP-a za sajber kriminal", kaže za Telegraf Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu

  • 3

Za to da nam je školstvo i obrazovanje u dubokoj krizi sve je više dokaza. Nedavni podaci dokazuju da sve veći broj studenata koristi bubice kako bi položio ispit, a odnedavno to čine i srednjoškolci. Ipak, delinkvencija je dostigla viši nivo... Odnedavno postoji sajt preko koga možete da kupite seminarske, maturske diplomske, master i magistarske radove za svega 300 dinara!

Na sajtu se nalazi i detaljan spisak fakulteta, kao i predmeta za koje je moguće poručiti gotov rad.

Cena - prava sitnica, 300 dinara, a gotov rad može da se plati preko uplatnice, što se preporučuje, ili karticom, vlasnici sajta primaju i Visu i Master kard.

Ovaj sajt za prodaju radova specijalizovao se za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovnu i Hrvatsku, pa morate da vodite računa da odaberete odgovarajuću valutu – kuna, evro ili dinar. U promotivnom spotu, koji objašnjava kako se rad poručuje, stoji još i to da narudžbina mora da se potvrdi i da je obavezno logovanje sa ispravnog mejla. Uostalom pogledajte sami:

Da čitava ova priča nije legalna i da verovatno zalazi i u domen krivičnog dela za Telegraf je potvrdio rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

- Takve stvari najbolje se sprečavaju radom naočigled javnosti, to podrazumeva da se magistarski, diplomski i doktorski radovi stavljaju na sajt fakulteta ili Univerziteta, pa su samim tim dostupni domaćoj i stranoj javnosti - objašnjava on, i dodaje da ako bilo ko vidi da postoji neki plagijat ili nešto što je neregularno to može i da prijavi, nakon čega se prati procedura kojom to može da se poništi.

Rektor Kovačević smatra još i to da bi u radu "ovakvog sajta“ trebalo da interveniše prosvetna inspekcija i odeljenje za sajber kriminal MUP-a.

- Lično ne verujem u kvalitet tih radova, jer to pišu nekompetentni ljudi i ti radovi nemaju nikakvu vrednost, ni stručnu, niti zadovoljavaju elemntarne standarde tako da ih nijedna komisija ne bi prihvatila. Možda može da se uradi neki semestralni rad ili domaći zadatak, mada je i to veoma nemoralno, ali sve drugo u nekoj ozbiljnoj školi je nemoguće. Prema mom mišljenju vlasnici tog sajta se bave lopovlukom i prevarom i nadaju se da će naći mnogo njih koje će da prevare za 300 dinara - dodao je on.

(Biljana Tasić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLOBODNI SOPOT

    11. maj 2012 | 15:04

    najgori je Andjelic Predrag direktor ekonomske skole Sopot on prodaje radna mesta.

  • Milan

    11. maj 2012 | 04:53

    Slzem se, to je cista prevara... Na svakom iole ozbiljnom fakultetu profesori prate razvoj seminarskih radova, diplomskih, master i doktorskih... Ovakve kombinacije na takvim fakultetima nemaju prodju... Verujem da ima na Pristinskom univerzitet i privatnim fakultetima... Posto oni i onako niti idu na predavanja i vezbe, tako da mogu profesorima da uvale sta zele... Niski, Beogradski, Novosadski i Kragujevacki univerzitet ozbiljno rade sa studentima tako da su prevare ove vrste ne moguce.

  • bla bla

    11. maj 2012 | 21:10

    Ma nikad ova drzava i ovaj narod nije bio mizerniji. Mislila sam da je Milosevic zlo...ali ovo je previse...toliko ociglednih prevara korupcija ...i losih investicija ukljucujuci u ovu...ova drzava nece jos 10 godina poziveti a bicemo gori od svih najgorih naroda na svetu :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA