NIŠ DOBIJA BOTANIČKU BAŠTU: Turiste čeka PRAVI RAJ u Tvrđavi!

- Ono na čemu trenutno ozbiljno radimo jeste Botanička bašta na prostoru gde je nekada bila upravna zgrada JKP "Gorica" u niškoj Tvrđavi - rekao je Bratislav Vučković, generalni direktor JKP "Mediana"

  • 4

Grad Niš uskoro bi trebalo da dobije svoju botaničku baštu, a posledica toga je pripajanje dela JKP "Gorica" javno komunalnom preduzeću "Mediana".

Najtalentovanija SRPSKA DECA održala koncert u Botaničkoj bašti (FOTO)

- Ono na čemu trenutno ozbiljno radimo jeste Botanička bašta na prostoru gde je nekada bila upravna zgrada JKP "Gorica" u niškoj Tvrđavi. Od Udruženja ZOO Planet potražili smo nekoliko životinja i nadamo se uspostavićemo saradnju. Dolazak životinja u taj prostor upotpuniće sliku ove gradske bašte koju naš grad nikada nije imao. Prostor u Tvrđavi je idealan za ovu namenu. Biće dostupan Nišlijama ali i velikom broju turista koji u letnjim mesecima posete Tvrđavu i naš grad - rekao je za Niške Vesti Bratislav Vučković, generalni direktor JKP "Mediana"

Jedina Botanička bašta za sada jeste bašta Gimnazije "Svetozar Marković" koja je nastala početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Uskoro će biti otvoreno za posetioce i Arheološko nalazište Medijana, te je potrebno okolinu urediti - rekao je Vučković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA