Teroristi koji su UBILI i OPLJAČKALI srpske vojnike osuđeni na po 15 godina zatvora! (FOTO) (VIDEO)

Šećer Maljoku, Gaši Džafer, Gadžaferi Demuš, Maljoku Dem, Agron Isufi, Čuni Antonu, Rabit Alija i Rustem Beriša i još tridesetak neidentifikovanih osoba su neutvrđenog dana ušli iz Albanije na Kosovo gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put

  • 11

Viši sud u Nišu osudio je danas na po petnaest godina zatvora osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1.998. godine u graničnom pojasu između tadašnje SRJ i Albanije izvršili dva teroristička napada i ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Šećer Maljoku, Gaši Džafer, Gadžaferi Demuš, Maljoku Dem, Agron Isufi, Čuni Antonu, Rabit Alija i Rustem Beriša i još tridesetak neidentifikovanih osoba pripadnici jedinice "Kobra" kojom je rukovodio sada pokojni Agim Ramadani su neutvrđenog dana ušli iz Albanije na Kosovo gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put između karaula "Maja Čoban" i "Morina".

Granična patrola je vojnim vozilom "TAM 110" prolazeći tim putem 30. septembra 1998. godine nagazila na mine i tada je poginuo vođa granične patrole Vojske Jugoslavije Milan Bundalo, dok su četvorica vojnika povređena.

Istog dana u blizini karaurle "Košare" pucali su iz zasede na vozilo “pincgauer” i tada su poginuli . Vladimir Radojičić, Miladin Gobeljić i Ilija Pavlović, svi vojnici VJ na služenju vojnog roka, kao i vojnici po ugovoru Miroslav Jocić i Miloš Pavlović, dok su teško ranjeni kapetan Goran Loznica i Goran Simić.

Ključni dokaz protiv terorista bio je video zapis koji su napravili na kojem se vidi da su ubijene vojnike opljačkali.

Vladimirova majka Lozanka Radoičić rekla je da za njenog sina pravda nikada neće biti zadovoljena jer ne veruje da će njegove ubice ikada završiti u zatvoru.

- Kakva je to pravda kada se presuda donosi osamnaest godina posle Vladimirovog stradanja ? Čak i da su dobili po 40 godina zatvora ne znam koliko bi to bila pravda. Htela sam da ohrabrim i druge porodice da progovore, da ne dozvole da se njihovi mrtvi zaborave – kazala je Lozanka.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • хм

    17. februar 2016 | 16:33

    Осветили смо их ми госпођо!55 и 53 гбвј!Слава им!

  • Раднаскела

    17. februar 2016 | 17:54

    Најгора нација у Европи. А и шире немају велику конкуренцију.

  • Buxi

    17. februar 2016 | 16:51

    15 godina????? Alo ljudi, pa pobili su našu vojsku!!!! Doživotna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA