Ukoliko je teroristički napad u toku, ovo su saveti kako da preživite (VIDEO)

Na snimku su prikazani saveti kako pobeći i sakriti se u slučaju napada, kao i kako pozvati pomoć

  • 1

Francuska vlada objavila je video-klip sa savetima građanima kako da se ponašaju u slučaju napada, u okviru kampanje pokrenute posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015. godine kada je poginulo 130 i povređeno više od 350 osoba.

OVO JE ZASTRAŠUJUĆE UPUTSTVO ZA SLUČAJ TERORISTIČKOG NAPADA: Evo šta (NE) treba da radite!

Video-klip koji traje 2,40 minuta sadrži nekoliko sekvenci kako treba pobeći i sakriti se u slučaju napada i kako zvati u pomoć, saopštila je vlada.

Na snimku se preporučuje građanima da se u kućama i zgradama osposobe sporedni izlazi za slučaj opasnosti i da se na društvenim mrežama ne objavljuju informacije o aktivnosti francuskih snaga bezbednosti kao i druge neproverene vesti.

Francusku su prošle godine pogodila dva teroristička napada. Prvi se dogodio 7. januara kada je napadnuta redakcija satiričnog nedeljnika Šarli ebdo i dva dana kasnije jedna jevrejska prodavnica. U ta dva napada ubijeno je 17 osoba.

Deset meseci posle tih napada, dogodio se drugi, još teži teroristički koordinirani napad na nekoliko lokacija u Parizu, 13. novembra 2015. i tada je poginulo 130, a ranjeno više od 350 ljudi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    17. februar 2016 | 23:45

    Nasa vlada otvorila skolu.i krstila brod..ceo dan danas jbte.smorili su...a sta da nam pukne negde???..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA