PRIČU O VODENIČARU DRAGANU SVI MORAJU DA ČUJU: Hrani Srbiju, a NE NAPLAĆUJE! (FOTO)

U "Đedinoj vodenici", na reci Obnici, pored glavnog puta za Loznicu, vrata su širom otvorena, a na zidu je napisano obaveštenje da mušterije same uzmu brašna, a da novac, ako imaju, ostave u drvenu kasu

  • 12

"Uzmi sam, a plati ako imaš!" Ovo je parola pod kojom jednu deceniju kukuruzno brašno prodaje vodeničar Dragan Živanović iz valjevskog sela Pričević!

ONI SU HRANILI SRBIJU KADA JOJ JE BILO NAJTEŽE, a onda su ih SVI ZABORAVILI! (FOTO)

U "Đedinoj vodenici", na reci Obnici, pored glavnog puta za Loznicu, vrata su širom otvorena, a na zidu je napisano obaveštenje da sami uzmu brašna, a da novac, ako imaju, ostave u drvenu kasu.

- Do sada niko nije uzeo brašno, a da ga nije platio! Već oko 10 godina radim na ovaj način, jer imam puno obaveza oko poljoprivrednog gazdinstva. U početku ostavljao sam manje količine brašna, računajući da ako neki i ne plate, neću imati veću štetu, međutim, poštenje i poverenje se potpuno isplatilo i moje mušterije su pokazale da u ovim ludim vremenima nisu izgubili osnovne moralne vrednosti. Do sada nisam doživeo nijedno neprijatno iskustvo sa mušterijama, koje najčešće i ne vidim - priča ovaj vodeničar.

Da i sami kupci pozitvno reaguju na ovu neobičnu prodaju brašna u vodenici u Pričeviću svedoči i knjiga utisaka, koja je ispunjena brojnim porukama koje ostavljaju kupci iz valjevskog kraja, ali i drugih delovima Srbije, bivših jugoslovenskih republika, SAD, Kanade.

U knizi utisaka mnogi su napisali "da ovako nešto ne postoji nigde u svetu"!

Foto: Dragan Živanović Foto: Dragan Živanović

- Iako živimo u kriznom vremenu, gde su mnogi građani ostali bez posla, ipak su sačuvali vekovima stečene vrednosti, a to je poštenje. Prošle godine objavio sam knjigu utisaka pod nazivom "Život i poverenje se samo jednom gube". U toj knjizi ima oko 600 utisaka mojih mušterija, sa svih kontinenata - kaže Živanović.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    18. februar 2016 | 13:35

    Postovanje i dubok naklon gazda.Tako sam isto video u manastiru Zica u Kraljevu.Prvi dolazak u Srbiju posle vise od 10 godina i stoje cene svece i slican natpis.Nisam verovao mislio sam da imaju kamere a kad sam ukapirao da nema nikoga malo je falilo da zaplacem. Inace ne placem i kad ljustim luk.Tada sam shvatio da sam dosao kuci i da tu pripadam.Osecaj je bio neopisiv kao i sad kad sam procitao ovaj prelep clanak.U masi ruznih vesti svetlost i nada.

  • Brale

    18. februar 2016 | 16:19

    Lako je to u Priceviću. Valjevski kraj je poznat po poštenju. Stavi ti to u Beograd pa da vidiš.

  • Antiglobalistkinja

    18. februar 2016 | 13:38

    Svaka cast gospodinu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA