POSLASTICE SAJMA TURIZMA: Mlade Indonežanke plesale samo za "srpske oči" (VIDEO)

- Ove godine smo želeli da animiramo posetioce tako što ćemo im omogućiti da upoznaju "Predivnu Indoneziju" kroz kulturne performanse, audiovizuelne prezentacije, da osete ukus specijalne Indonezijske kafe i kroz prikaze naših rukotvorina - izjavio je ambasador Indonezije

  • 1

Pažnju velikog broja posetioca na 38. Međunarodnom sajmu turizma privukao je ples dve mlade Indonežanke. Odevene u tradicionalne haljine jarkih boja, na štandu Indonezije u hali 1 Beogradskog sajma, njihale su bokovima koje su pratili vešto uigrani pokreti ruku. Bosonoge igračice izmamile su osmehe posetilaca i na kraju gromki aplauz, kako gostiju štanda, organizatora, pa i ambasadora Republike Indonezije lično.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Goste je nakon toga pozdravio ambasador Hari Ričard Džejms Kadu rečima:

- Ove godine smo želeli da animiramo posetioce tako što ćemo im omogućiti da upoznaju "Predivnu Indoneziju" kroz kulturne performanse, audiovizuelne prezentacije, da osete ukus specijalne Indonezijske kafe i kroz prikaze naših rukotvorina.

UPOZNAJTE ČARI INDONEZIJE: Probajte kafu uz tradicionalnu muziku na Međunarodnom sajmu turizma

Ambasador je promovisao Bali i poznato mesto za ronioce Raja Ampat u Papui i napomenuo da mnoge agencije u Indoneziji već sarađuju sa domaćima, koje u turističkoj ponudi imaju Indoneziju.

- Indonezija i Srbija su na granici da postanu dobri prijatelji. Jedni je problem možda u tome što mlađe generacije više poznaju kulturu i ljude iz Holivuda ili Pariza, nego Surabaju u Indoneziji ili Niš u Srbiji - istakao je on.

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    19. februar 2016 | 12:50

    Narod Indonezije je nasmejan i pozitivan. Iako je to najveća muslimanska država na svetu, oni nisu radikalni ni malo. S njima bi vredelo pojačati saradnju kako industrijsku tako i turističku, jer imaju nekoliko rajeva na zemlji. Nekadašnja Jugoslavija je imala jako dobre odnose sa ovom dalekom zemljom. Rođaka je tamo provela godinu dana i oduševljena je tim narodom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA