Crnogorska policija uhapsila biznismena povezanog sa Svetozarom Marovićem

Tužilaštvo i policija su potvrdili da se Mujović (69) sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i prevaru, te da mu je određen pritvor od 72 sata

  • 3

Crnogorska policija uhapsila je Veselina Mujovića iz Podgorice koji je navodno uzeo 800.000 evra od visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića.

Svetozaru Maroviću produžen pritvor, odbrana najavila žalbu

Mujović je novac navodno uzeo bi mu omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama

Tužilaštvo i policija su potvrdili da se Mujović (69) sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i prevaru, te da mu je određen pritvor od 72 sata.

Mujović, koji se tokom pretresa osećao loše, saslušan je u bolnici u Podgorici i negirao je krivicu.

Tužilaštvo i policija su u zajedničkom saopštenju potvrdili da je Mujović osumnjičen da je od jedne osobe preuzeo oko 800.000 evra kako bi mu navodno omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama, ali ti državni organi nisu objavljivali identitet te osobe.

Po pisanju podgoričkih "Vijesti" Mujović, biznismen iz Podgorice, je taj novac uzeo od Svetozara Marovića kako bi obezbedio "dobar" sporazum između njegovog sina Miloša i Tužilaštva.

Marović, njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana, sa još dvadesetak Budvana osumnjičeni su za nezakonite poslove kojima je budžet Budve oštećen za više desetina miliona evra.

Visoki funkcioner DPS-a je, po pisanju "Vijesti", intezivirao kontakte sa Mujovićem nakon što je prošle godine naloženo hapšenje njegovog sina Miloša i istražitelji sumnjaju da se Mujović predstavio kao blizak ljudima iz vrha crnogorskog Tužilaštva.

Miloš Marović se krajem prošle godine nagodio sa Tužilaštvom, priznao krivicu u vezi sa prodajom opštinske zemlje u zaleđu plaže Jaz, pristao na zatvorsku kaznu od godinu dana i da državi vrati 380.000 evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika.borca

    19. februar 2016 | 10:41

    A kad na ref dolazi Milo

  • Srpskibek

    19. februar 2016 | 10:08

    Pa i u srbiji se hapse lopovi...miskovica je uhapsio vucic cim je dosao na vlast. Hahaha al juce

  • Tito

    21. februar 2016 | 17:55

    Ajmo sada tatu svih operacija - cika Mile!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA