MLADI HEROJI OSVAJAJU SVET MUZIKOM: Trubačka princeza iz Arilja (FOTO) (VIDEO)

Film o talentu, snazi i posvećenosti mlade devojke koja pomera granice

  • 3

Danijela Veselinović iz Arilja je prva devojka u istoriji Srbije koja vodi duvački orkestar. Priča o talentu, snazi i posvećenosti ove mlade žene ispričana je u novom dokumentarnom filmu "Disanje" u okviru serijala #mladiheroji, koji je premijerno prikazan na Telenorovom Youtube kanalu.

Orkestar koji nosi Danijelino ime formiran je 2003. godine i u početku su ga činila deca uzrasta od 6 do 10 godina. U orkestru pored Danijele, nastupaju i njena braća. Najmlađi od njih, Bojan Veselinović, imao je, na početku svoje muzičke karijere 6 godina i samo 2 kilograma više od bubnja koji je tada svirao.

Printskrin: Youtube/Telenor Srbija Printskrin: Youtube/Telenor Srbija

Njegov talenat opčinio je i čuvenog bubnjara Svetu Paskaljevića, koji mu je poklonio bubanj. Danijelino izvođenje na trubi oduševilo je  poznatog velikana trube - Bobana Markovića, koji joj je zbog toga poklonio trubu i nazvao je "mala trubačka princeza".

Orkestar, uprkos mladosti i neiskustvu, od početka nastupa i osvaja nagrade. Već 2006. godine nastupaju na festivalu "Radost Evrope", predstavljajući Srbiju. U godinama koje dolaze bili su i na festivalima u Poljskoj, Španiji, Švajcarskoj, Grčkoj. Svaki njihov nastup publika je sa oduševljenjem pratila, a osvojili su i brojne nagrade.

Printskrin: Youtube/Telenor Srbija Printskrin: Youtube/Telenor Srbija

- Danas deca rade ono što roditelji žele. U mom slučaju je potpuno drugačije. Ja sam radila ono što sam htela i moji roditelji su me podržavali - ističe Danijela i prenosi svoj recept za uspeh: Veoma je bitna komunikacija i razumevanje sa kolegama u orkestru. Važno je da slušaš šta i oni sviraju jer muziku ne praviš ti sam, već sa tim ljudima oko sebe.

Mala trubačka princeza je danas studentkinja i živi u Novom Sadu. Kao i svaka mlada devojka, slobodno vreme provodi sa  svojim prijateljima, u druženju, izlascima, uživajući u upoznavanju novih stvari, kako u muzici tako i u životu. Truba je i dalje njen verni pratilac čak i u večernjim izlascima.

Printskrin: Youtube/Telenor Srbija Printskrin: Youtube/Telenor Srbija

Pored trube, Danijela se uspešno bavi i sportom. Članica je streljačkog kluba "Milosav Vujović" u Arilju, gde je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju i time donela prvi uspeh klubu u svojoj generaciji.

Na prvi pogled truba i streljaštvo nemaju mnogo zajedničkog, ali se Danijelin trener, Vlada Isailović, sa tim ne bi složio - U streljaštvu su važna četiri elementa za uspeh: stav, nišanjenje, disanje i okidanje, a kod trubača je od presudne važnosti povezanost disanja sa preciznošću pokreta.

- Svaka proba, svaki nastup, svaki naš zajednički rad, svaki novi čas kod profesora sa Akademije umetnosti - ja jedva čekam. Moja želja za novim i neostvarenim je neutoljiva - priča Danijela.

Telenor podstiče i podržava ovakve mlade ljude koji veruju u sebe i imaju snagu i volju da pokreću svet.

Podelite priču o Danijeli i drugim akterima serijala #mladiheroji kako bi njihova priča mogla da postane inspiracija mladim ljudima u našoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    19. februar 2016 | 11:58

    Lepo

  • Arilje

    21. februar 2016 | 18:20

    Svaka cast! I naravno pokupila je manje komentara od razdrljenih starleta,klaberki i plasticne Karleuse. Eeee Srbijo

  • Caca

    21. februar 2016 | 06:42

    Bravo Danijela! Poznajem ih divni i predobri mladi ljudi. Na zalost ova prica ce imati manje komentara od Karleuse i Tamare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA