POBIĆEMO TURISTE U TURSKOJ: Kurdi zapretili svima koji planiraju odmor u ovoj zemlji

- Turizam je glavni cilj koji želimo da uništimo. Upozoravamo turiste da ne dolaze u turističke regije u Turskoj - navela je grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" u saopštenju na engleskom

  • 50

Kurdska militantna grupa zapretila je stranim turistima da ne dolaze u Tursku, dodajući da će uništiti ključni sektor turizma u toj zemlji.

U TURSKOJ TOTALNI HAOS: Erdogan bombardovao Kurde, sirijski pobunjenici brane granicu (FOTO) (VIDEO)

Grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" (TAK) preuzela je odgovornost za ovonedeljni napad u Ankari, prenosi AFP.

- Turizam je glavni cilj koji želimo da uništimo. Upozoravamo turiste da ne dolaze u turističke regije u Turskoj. Mi nismo odgovorni za to ko će umreti u napadima na ta područja - navela je grupa u saopštenju na engleskom, navodi AFP.

Militantna kurdska grupa, nekada bliska Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), preuzela je ranije danas odgovornost za bombaški napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 ljudi.

Grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" (TAK) navela je u saopštenju na svom sajtu da je bombaški napad u Ankari odgovor na politiku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i najavila da će nastaviti svoje napade, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    20. februar 2016 | 08:45

    O jastrebovi moji,nisam ni namjeravao ići u tursku na ljetovanja...daleko bilo...hvala na upozorenju u svakom slučaju. Samo opletite po bezboznicima,imate moj blagoslov...

  • gojko

    20. februar 2016 | 11:45

    Ajmo braćo kurdi ako Bog da da dobijete drzavu.Da grci uzmu evropski deo turske u svetoj Sofiji opet pravoslavna liturgija i da konačno turke bezbožnike izbacimo iz evrope.živeo carigrad-konstantinopolj

  • Gorcilo

    20. februar 2016 | 10:08

    Udri po svakom. Od toliko zemalja u evropi oni idu u Tursku. Nikad bio i nikad ici necu. Grcka je zemlja za letovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA