DRAMA U AVIONU RUSKOG PATRIJARHA: Puklo staklo na 9.000 metara!!!

Kada je došlo do nesreće, nalazili smo se na visini od 9.000 metara. U slučaju dekompresije, na takvoj visini bi imali malo šanse da stignemo do kopna, rekao je patrijarh Kiril

  • 45

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik umalo se nije tragično završio kada je pukao prvi zaštitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9.000 metara, što je moglo da dovede do dekompresije kabine.

 

RUSKI PATRIJARH JE CAR: Njegova kapa je ODUŠEVILA i nasmejala ceo svet (VIDEO)

 

- Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se razleteo u param parčad. Pilot je prokomentarisao da je u pitanju veoma opasna situacija, te da je neophodno hitno se vratiti kako bi se zamenio avion. Ja sam se naravno složio i predložio da leti na visini od 4.000 metara kako bi u slučaju dekompresije svi u avionu ostali živi - ispričao je patrijarh.

 

RUSKI PATRIJARH JE CAR: Njegova kapa je ODUŠEVILA i nasmejala ceo svet (VIDEO)

 

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

 

- Kada je došlo do nesreće, nalazili smo se na visini od 9.000 metara. U slučaju dekompresije, na takvoj visini bi imali malo šanse da stignemo do kopna - rekao je patrijarh Kiril.

 

On je dodao da nije mogao da otkaže svoju posetu Antarktiku, uprkos tome što je let bio veoma rizičan.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA