TRAMP SE SPREMA DA POČISTI LAS VEGAS: Niko od republikanaca ga ne voli, ali on ima ubedljivu prednost

Anketa CNN sprovedena u poslednjih pet dana predviđa da će Tramp u Nevadi uzeti 45 odsto glasova, Rubio 19, Kruz 17, Karson 7 i Kejsik 5

  • 1

Nije više pitanje da li je Donald Tramp ozbiljan kandidat ili je samo prolazna "afera" američkih glasača željnih dobre zabave.

HILARI ISPRED BERNIJA, TRAMP IZBIO NA ČELO DESNE KOLONE: Trenutna tabela stranačkih izbora u Americi (FOTO)

Nakon drugog mesta u Ajovi, usledile su dve vezane i pre svega ubedljive pobede u Nju Hempširu i Južnoj Karolini, pobede koje su zapušile usta svih nevernih Toma koji bi voleli da mu vide leđa.

A sada se harizmatični i zabavni milijarder Donald - koji na pobedničkoj bini voli da bude okružen prelepim ženama iz svoje porodice - sprema da počisti i Nevadu.

"Grejvisove" ankete pokazuju da će Donald Tramp osvojiti 39 odsto glasova, što je vrlo blizu magične polovine. Na drugom mestu će biti Ted Kruz sa 23 odsto, zatim Marko Rubio sa 19, Džon Kejsik sa 9 i Ben Karson, koji je pre šest meseci bio u egalu sa Trampom, sa 5 odsto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Anketa CNN sprovedena u poslednjih pet dana Trampu daje čak i veći odstotak. Ako se njihovo predviđanje pokaže kao tačno, on će u Nevadi uzeti 45 odsto glasova, Rubio će uzeti 19, Kruz 17, Karson 7 i Kejsik 5.

Vrhuška Republikanske partije se nalazi u ozbiljnom problemu pošto nikako ne žele da vide Trampa kao zvaničnog nosioca nominacije svoje stranke za predsedničke izbore. Sa druge strane, ne žele da vide ni Kruza koji je po svemu sudeći još neprihvatljiviji zbog toga što "veruje u ono što priča".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sve karte moćnika iz establišmenta će biti bačene na Marka Rubija, mladog senatora sa Floride, koji se nakon debakla u Nju Hempširu vratio u igru odličnim rezultatom u Južnoj Karolini, gde je suprotno očekivanjima uspeo da osvoji drugo mesto i za dlaku pobedi Kruza..

Kako se broj kandidata sužava, borba za to drugo mesto biće, po svemu sudeći, najzanimljivija u republikanskom nadmetanju u Nevadi i na nju treba obratiti posebnu pažnju.

Tramp je još daleko od konačne pobede, koja će se pouzdano znati tek u junu. Predstoji mu duga bitka, ne samo za glasove već i protiv glavešina u republikanskom taboru koji će se možda pokazati kao preveliki zalogaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    23. februar 2016 | 19:10

    За пентагон биће рампа нек победи страна трампа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA