ČIM BRITANIJA NAPUSTI EU, IDEMO I MI: Česi nezadovoljni Evropskom unijom

Prema rezultatima ankete agencije "STEM", objavljene u oktobru prošle godine, tri petine Čeha je izjavilo da je nezadovoljno članstvom u EU, a 62 odsto je najavilo da bi na referendumu glasalo protiv ostanka u bloku

  • 13

Češki premijer Bohuslav Sobotka izjavio je da očekuje da će biti pokrenuta diskusija da njegova zemlja istupi iz članstva evropskog bloka ukoliko Velika Britanija na referendumu u junu donese odluku o izlasku iz EU.

OTKRIVEN "UZNEMIRUJUĆI DOKAZ" o saradnji Kurda, Putina i Asada

Prema rezultatima ankete agencije "STEM", objavljene u oktobru prošle godine, tri petine Čeha je izjavilo da je nezadovoljno članstvom u EU, a 62 odsto je najavilo da bi na referendumu glasalo protiv ostanka u bloku.

- Ukoliko Britanija napusti EU, za nekoliko godina možemo očekivati diskusije o našem odlasku. Uticaj može biti veoma velik - rekao je Sobotka češkoj novinskoj agenciji "ČTK".

On smatra da bi eventualni "Čeksit" mogao izazvati ekonomske i bezbednosne probleme i povratak pod rusku sferu uticaja.

Prema njegovim mišljenju, sličan postupak predstavljao bi "apsolutnu negaciju razvoja događaja nakon 1989. godine", kada je nekadašnja Čehoslovačka odbacila sovjetski režim i tako izašla iz sfere uticaja SSSR.

Referendum o izlasku Velike Britanije iz EU zakazan je za 23. jun.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    24. februar 2016 | 13:48

    A nasi politicari izdaju nacionalne interese zarad zablude da bi te neko pohvalio kao deca.

  • brana

    25. februar 2016 | 16:54

    Al zato smo tu mi!Mi smo genijalci koji osim usiju i ociju nemamo ni mozak!Kako smo mi u opste i zivi nije mi jasno.Sve u EU odlazi do djavola,cepa se i propada a mi kao mutave babe guramo se kroz gomilu koja izlazi iz pozorista koje se zove Eu u kontra smeru,svi zure napolje jer je unutra poceo pozar a mi se guramo da udjemo jer nam je suvise tesko da ti shvatimo!Al sta je najgore?Ludi portir nam trazi da ispunimo neke uslove i kupimo kartu i ako je pozoriste u plamenu i svi beze iz njega a mi brze bolje sve radimo kako bi usli da vidimo i mi to cudo a mozda nadjemo i neke ne izgrickane semenke pa vidimo i neku vajdu.Mizerni smo u svojoj gluposti!

  • Mirko

    24. februar 2016 | 12:28

    Dovoljno dugo bili i videli e sad se tesko izlazi...a nasi eto ko da ih za usi vuku hoce pa hoce ko deca bombonu a ona kisela strasno kisela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA