Ðilas: Sebe trenutno ne doživljavam kao premijera

Ovde je dobra politika ako obećate školu i napravite je, a ako ne napravite, onda je to loša politika, rekao zamenik predsednika DS-a

  • 0

Zamenik predsednika DS-a Dragan Ðilas izjavio je da sebe trenutno ne doživljava kao premijera i ocenio da će u drugom krugu predsedničkih izbora pobediti zdrav razum, kao što je to bio slučaj i 6. maja.

- Građani Beograda su za mene glasali kao gradonačelnika i dali mi 36 odsto glasova. Imam odgovornost prema tim ljudima. Voleo bih da se napravi jedna ozbiljna vlada, ali sebe trenutno ne doživljavam kao premijera - rekao je Ðilas u intervjuu "Blicu".

Ðilas je naveo da ga izborni rezultat kvalifikuje da radi i neke druge stvari, ali da misli da ako je rekao da želi da nastavi da radi u Beogradu to treba i da učini. Ðilas, koji je gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd", istakao je da je svima jasno da većina građana Srbije daje podršku politici lidera DS-a Borisa Tadića i da to zna i njegov protivkandidat.

- Počinju priču o pokradenim glasovima u prvom krugu kako bi objasnili biračima da ipak postoje šanse da njihov kandidat pobedi, da je pobedio i u prvom krugu, ali da njegovi glasovi nisu dobro sabrani - naveo je Ðilas.

Komentarišući izborni rezultat u Beogradu, Ðilas je rekao da građani glavnog grada, za razliku od republike, jasnije mogu da ocene uspeh politike koja je vođena, jer je ta politika konkretnija.

- Ovde je dobra politika ako obećate školu i napravite je, a ako ne napravite, onda je to loša politika. Što se tiče republičke vlasti, DS je na sebe preuzeo najveći deo odgovornosti. Gotovo sve što je negativno u vladi išlo je na račun DS-a - objasnio je Ðilas veliku razliku rezultata demokrata na beogradskom i republičkom nivou.

U vezi sa dogovorom sa SPS-om, on je ponovio da će o kadrovskim rešenjima, pa i o premijerskom mestu, biti reči posle drugog kruga predsedničkih izbora, a na pitanje ko će biti treći koalicioni partner odgovorio da ima raznih kombinatorika, ali da je bitno da program funkcioniše.

- Bitno je da što više kvalitetnih ljudi uđe u vladu. O tome govori onaj ko dobije mandat da je sastavlja. Mislim da Miodrag Stojković treba da bude ministar nauke i visokog obrazovanja. Neko od velikih privrednika mlađe generacije poput Bojana Raduna ili starijih Svilara, Vukadinovića, Pavličića, treba da bude u njoj - rekao je Ðilas.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA