ŠOKANTNA TVRDNJA PENTAGONA: Nismo krivi za smrt dvoje Srba u Libiji, povrede ne odgovaraju onima u bombardovanju!

On je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije slike su prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede

Pentagon je saopštio da dvoje srpskih državljana, Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju.

- Informacije koje za sada imamo ne podržavaju tvrdnju Beograda da su dvoje Srba poginuli u bombardovanju - rekao je Džef Dejvis, portparol Pentagona.

Foto: Wikipedia/David B. Gleason Foto: Wikipedia/David B. Gleason

On je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije slike su prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede da su zaista stradali u bombardovanju koje je izazvalo veoma velike štete.

- Te fotografije ne odgovaraju onome što bismo mogli da očekujemo za bombardovanje tih razmera - rekao je Dejvis i dodao da SAD nastavljaju da razmatraju raspoložive informacije.

PRAH I PEPEO: Ovo je mesto na kojem su STRADALI SRBI posle AMERIČKOG BOMBARDOVANJA (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) (FOTO)

Američke vlasti su odmah izrazile sumnju da su oni stradali u američkom bombardovanju, navodeći da su njihovi dronovi posmatrali tu lokaciju nedeljama i da nisu primetili prisustvo civila.

Kako navodi agencija Frans pres, ova nesigurnost pokazuje koliko je teško za američku vojsku da sa sigurnošću utvrdi rezultat svojih vazdušnih udara uprkos kapacitetima za nadzor iz vazduha koji imaju sa dronovima.

Evo šta otkrivaju nezvanični REZULTATI OBDUKCIJE Jovice i Slađane sa VMA!

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan je takođe odbio da potvrdi da je u bombardovanju ubijen čovek koji je bio glavna meta, Nuredin Šušane, poznat kao Sabir, jedan od vođa Islamske države, koji, kako se veruje, stoji iza dva teroristička napada u Tunisu prošle godine.

- Još se procenjuje šta se s njim dogodilo - više puta je ponovio Brenan u intervjuu za javni radio En-Pi-Ar (NPR). - Ono što radimo u ovakvim slučajevima jeste da skupljamo dodatne obaveštajne podatke i da nađemo sve što se može naći o tome ko je bio tamo u trenutku bombardovanja -  rekao je Brenan.

U američkom vazdušnom udaru u zoru u petak u Sabrati poginulo je oko 50 ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. februar 2016 | 21:41

    Sta se drugo ocekivalo od Amerike oni su najveci zlotvori koji zive na ovoj planeti

  • Zeljko

    25. februar 2016 | 13:42

    Oni nisu krivi ni sto je rts bombardovan itd..

  • Sasa

    25. februar 2016 | 13:28

    Ocito kada se sagleda situacija sa obe strane i po fotografijama,ne bi se sa sigurnoscu moglo reci da su poginuli u bombardovanju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA