Primena znanja kompanije "Prozone" u naftnoj industriji Kuvajta

Implementacija IBM Maximo softverskih rešenja sprovodi se po funkcionalnostima i nameni za oko 3.500 zaposlenih. Trenutno u Evropi ne postoji projekat ovakve vrste i obima

  • 0

Programerski tim IT kompanije "Prozone" iz Novog Sada više od godinu dana praktičnim znanjem uspešno implementira softverska rešenja u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas iz Kuvajta "Kuwait National Petroleum Company" (KNPC) za oblast Enterprise Asset Management (EAM) primenom IBM Maximo tehnologije.

Implementacija IBM Maximo softverskih rešenja sprovodi se po funkcionalnostima i nameni za oko 3.500 zaposlenih. Trenutno u Evropi ne postoji projekat ovakve vrste i obima, u svetu ih je vrlo malo.

EAM je poslovni proces upravljanja imovinom, materijalnim i nematerijalnim sredstvima jedne kompanije. Samo uvođenje ovakvog sistema predstavlja poseban predproces, naročito u okruženjima sa velikim brojem zaposlenih.

Organizacija u jednoj kompaniji može biti izazov tamo gde je infrastuktura raspoređena na više udaljenih lokacija, poput rafinerija, postrojenja za proizvodnju i preradu, nabavku sirovina, upravljanju zalihama i sl.

Uvođenjem i primenom EAM prate se svi poslovni i funkcionalni tokovi jer omogućuje vidljivost, upravljanje, planiranje i kontrolu raspoloživih sredstava i kompletne imovine.

Informacione tehnologije i softveri ove procese automatizuju u najvećoj mogućoj meri i dovode na nivo smanjenja klasičnog operativnog rizika tj. grešaka u radu.

Izazovi u upravljanju i predviđanju tokova rada u velikim sistemima smanjuju se softverom IBM Maximo koji programeri kompanije "Prozone" primenjuju jer pojednostavljuju sve složene procese, a ključne informacije koriste se dugoročno za upravljanje kompletnom imovinom u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas.

Projekat se realizuje u saradnji sa "Arabian Construction Company WLL" iz Kuvajta.

Primenom različitih softverskih rešenja i novih tehnologija novosadski "Prozone" osim Kuvajta posluje i u Libanu, Grčkoj, Sloveniji, Austriji, Holandiji i Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA