Šokantni detalji MISTERIOZNE SMRTI velikog NOBELOVCA Pabla Nerude!

Ostatke Nerudinih kostiju i zuba analiziraće u laboratoriji Centra za drevnu DNK kanadskog Univerziteta Mekmaster i katedre za forenzičku medicinu Univerziteta u Kopenhagenu

  • 0

Levičarski pesnik je umro 1973, 12 dana posle puča kojim je general Augusto Pinoče došao na vlast, a bilo je spekulacija da su ga otrovali agenti tajne službe desničarskog diktatora.

Nerudino telo je, zbog istrage o uzroku smrti, ekshumirano u aprilu 2013. i tada nisu pronađeni tragovi otrova. Prema zvaničnoj verziji, proslavljeni pesnik preminuo je od tumora prostate.

AP navodi da je, i pored toga, čileanska vlada 2015. objavila da je "jasno moguće i veoma verovatno da je treća strana" bila uključena u Nerudinu smrt, pri tom upozorivši da mi možda bilo potrebno izvršiti dodatne testove.

Ostatke Nerudinih kostiju i zuba analiziraće u laboratoriji Centra za drevnu DNK kanadskog Univerziteta Mekmaster i katedre za forenzičku medicinu Univerziteta u Kopenhagenu.

Foto: Wikipedia/Alexan Foto: Wikipedia/Alexan

Tim stručnjaka će se fokusirati na identifikaciju patogenih bakterija koje bi mogle da budu uzrok Nerudine smrti.

Istraživači kažu da će koristiti tehnike koje će omogućiti "izdvajanje, čišćenje i obogaćivanje fragmenata bakterijskog DNK", a za koje se nadaju da će pružiti genomičke podatke koji će im pomoći u rešavanju skoro 43 godine stare misterije Nerudine smrti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA