FRANCUSKI SUD DONEO ODLUKU: Zatvaraju se sve džamije u Parizu!

U prvoj takvoj presudi o zatvaranju, sud je presudio da džamija u mestu Lanji sir Marn, koja je u blizini Pariza, pošto predstavlja potencijalno "ozbiljnu pretnju po javni red i bezbednost"

  • 47

Francuski Vrhovni sud podržao je danas odluku o zatvaranju džamije u blizini Pariza, zbog dokaza da je to mesto gde su se infiltrirali radikalni islamisti.

PLJAČKA PRED ALAHOM: Dok su se Sarajlije molile u džamiji, ovaj čovek im je ukrao patike (VIDEO)

U prvoj takvoj presudi o zatvaranju, sud je presudio da džamija u mestu Lanji sir Marn predstavlja potencijalno "ozbiljnu pretnju po javni red i bezbednost", navodi AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da su propovednici salafističke ideologije koristili džamiju da bi regrutovali borce za takozvanu Islamsku državu u Iraku i Siriji, pozivali na džihad i podsticali na napade u Francuskoj i inostranstvu.

Džamija je zatvorena na osnovu zakona o vanrednom stanju, uvedenog posle napada u Parizu, kada je u novembru prošle godine ubijeno 130 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    26. februar 2016 | 09:05

    Eklatantan primer sile,egoizma,kršenja ljudskih i verskih prava.....ne daj bože,da je to neko u Srbiji samo pomislio....ali,oni mogu sve-ovo je samo jedan od primera dvostrukih aršina!!!?

  • Sasa M.

    26. februar 2016 | 07:29

    A ljudska prava i verske slobode? Pa kad su islamisti zabranili sve vere osim islama to ne beše uredu!?! Eh ta demokratija kao u onoj istini: kad bogati kradu od sirotinje to je biznis, a kad sirotinja krade od bogatih to je razbojništvo!

  • VukBgd

    26. februar 2016 | 08:34

    Cekaj, u Bosni i na Kosovu su 90-tih ti isti dzihadisti sekli srbima glave i igrali fudbal sa njima, vadili organe i prodavali, pa u Beogradu i Srbiji nije bila zatvorena ni jedna dzamija? Evropa i Zapad kroje politiku kako oni hoce i kako im je volja. Nesto sto vazi za jedne ne vaZi za druge..... Sto bi jedan pametan srbin rekao: "Pustite vi i Istok i Zapad, dajte da se mi Srbi ujedinimo u jednu svesrpsku legiju pa da se sami spasavamo"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA