TAČNO U PONOĆ STUPA NA SNAGU DOGOVOR O PRIMIRJU: Ruski avioni bombardovali Siriju jače nego ikad! (VIDEO)

- Dani koji dolaze biće ključni, svet će gledati - rekao je američki predsednik Barak Obama

  • 4

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da su ruski avioni žestoko bombardovali položaje pobunjenika u Siriji, uoči očekivanog stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava.

SVETSKE SILE PREKIDAJU NAPAD NA SIRIJU: Ali sa ovim terorističkim organizacijama nastavljaju RAT

- Od sinoć do jutros, ruski vazdušni udari su bili intenzivniji nego inače - naveo je šef sirijske Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On je dodao da su bombardovani položaji pobunjenika istočno od Damaska, kao i na severu provincije Homs, prenela je agencija AFP.

Večeras u ponoć po lokalnom vremenu (23 sata po srednjevropskom) u Siriji stupa na snagu primirje, a američki predsednik Barak Obama je tim povodom upozorio Moskvu i Bašera al Asada da dogovor o tome poštuju, poručivši da će i SAD učiniti sve da bi primirje uspelo.

Režim Bašara al Asada i opozicija, kao i kurdske snage najavili su da će poštovati prekid vatre dogovoren između Rusije i SAD.

- Niko od nas nema iluzija. Svi smo svesni mnogih potencijalnih zamki i mnogi su razlozi za skepsu ali istorija će nam strogo suditi ako ne učinimo ono što možemo barem pokušavajući da okočamo ovaj užasni sukob diplomatskim putevima - poručio je Obama, prenele su agencije.

Obama je istakao i da dani koji dolaze ključni kada se radi o Siriji, upozorivši režim Bašara al Asada i njegovog ruskog saveznika da će svet s pažnjom pratiti sprovođenje primirja.

- Dani koji dolaze biće ključni, svet će gledati - rekao je Obama nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost u Vašingtonu, insistirajući na odgovornosti Damaska i Moskve u prvoj etapi primirja kojim se želi okončati haos u Siriji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    26. februar 2016 | 12:54

    lesinari se kao dogovorili,ali nikad ne bude kao sto je planirano a zna se dobro kakav su cutek izeli u Avganistanu u rusi i ameri ,Bozija je uvijek zadnja

  • iznogud

    26. februar 2016 | 17:26

    nesto nekapiram da je obama ostro upozorio koalicionog partnera da nenapada zajednickog neprijatelja...izgleda da je neko ovde dvolican

  • Isko

    26. februar 2016 | 11:49

    Što kaže Šojić, Ala izvrću...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA