KRVNIČKI PRETUČEN OPAT JOSIP: Nezamislivo nasilje usred Srbije!

Prema prvim informacijama iz policije, cilj napada bila je krađa crkvenih dragocenosti i relikvija među kojima su i značajne ikone, spisi i drugi predmeti od vrednosti

  • 9

Josip Špehar, opat franjevačkog samostana u Baču prošle noći bio je meta razbojničkog napada u kome je zadobio povrede po glavi i telu.

USTANI FRANJO, HRVATSKA TE ZOVE: Hrvatski pop doziva Tuđmana!

On je odmah noćas prebačen hitno u Klinički centar u Novom Sadu gde je zadržan radi opservacije, rekao je za "Blic" Steva Panić, direktor Doma zdravlja u Baču.

Nisu poznati motivi ovog razbojništva nezabeleženog u Vojvodini, a sumnja se da se radi o pljački.

Poznato je da ova bogomolja ima vredne primerke vrlo starih rukopisa i drugih umetnički vrednih predmeta.

Foto: Promo Foto: Promo

Samostan se nalazi u samom centru gradića.

Predsednik Opštine Bač najoštrije je osudio noćašnji sramni fizički napad na sveštenika Josipa Špehara, kao i pljačku vrednih spisa i novca iz Franjevačkog samostana u tom mestu.

- Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja, pa tako i noćašnji razbojnički napad na Franjevački samostan u Baču i fizičko nasilje nad fra Josipom Špeharom - saopštio je predsednik Opštine Dragan Stašević.

Prema prvim informacijama iz policije, cilj napada bila je krađa crkvenih dragocenosti i relikvija među kojima su i značajne ikone, spisi i drugi predmeti od vrednosti.

- Uveren sam da je u pitanju razbojništvo čiji je pljačka osnovni motiv i verujem da ovo krivično delo nema drugu pozadinu - naveo je Stašević i pozvao sve nadležne organe da u što kraćem roku preduzmu neophodne mere u cilju utvrđivanja odgovornosti počinilaca.

Stašević je pozvao i sve građane opštine Bač da sačuvaju tradiciju međusobnog razumevanja, multietničnosti, poštovanja različitosti i zajedničkog života čime se, kako je naveo, ta opštine odlikuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa da

    26. februar 2016 | 15:43

    A kada se po Hrvatskoj prebijaju pravoslavni svestenici,pljackaju crkve,odnose verske relikvije i ispisuju po njima ustaske parole.Tuku porvratnici tuku Hrvatski drzavljani samo zato sto su pripadnici Srpske etnicke nacionalne manjine.Onda nikom nista.A kada katolicki opat dobije po tamburi,odma kuknjava.Pa iskreno i sta ta katolicka crkva radi vekovima drugim narodima ovo je nista sta su zasluzili da im se vrati...

  • ognjen

    26. februar 2016 | 13:37

    Hahahahah sad vam je nezamislivo,šokantno,divljačko,a kad vi to svakodnevno radite i civilima,i svetovnim licima i radnicima i njihovoj imovini onda ništa,svi ćute,i njihovi hrvatski i nažalost "naši" srpski mediji.SRAMOTA

  • Damjan

    26. februar 2016 | 13:28

    Sramotaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA