BIVŠI ŠEF CIA UPOZORAVA: Zbog ovog scenarija sam PRESTRAVLJEN

Bivši direktor CIA, general Majkl Hejden, komentarisao je Donalda Trampa i upozorio svet zbog čega bi njegova pobeda bila loša po Ameriku

  • 11

Bivši direktor Centralne obaveštajne agencije CIA, general Majkl Hejden, oštro je kritikovao Donalda Trampa koji se trenutno nalazi u trci da postane predsednički kandidat na predstojećim izborima u Americi. Hejden je istakao da bi njegov izbor predstavljao "opasnost po državu".

BILO BI NAM MNOGO BOLJE SA GADAFIJEM I HUSEINOM: Svet treba da ostavi Libiju i Irak na miru, tvrdi Tramp!

- Donald Tramp ima veliku podršku republikanskog biračkog tela, i to je činjenica. Ali pazite, taj čovek je opasan. On je konstantno besan, vrišti sa govornice, preti...i što je najgore, oni koji ga podržavaju su podjednako besni. Iskreno, ako taj čovek pobedi, bio bih prestravljen - rekao je Hejden za "BBC".

Majkl Hejden je podsetio i na Trampovu rasističku retoriku koja se odnosila na Meksikance.

- Njegova priča o podizanju zida, iseljavanju 12 miliona Meksikanaca 'silovatelja i dilera' je zaprepašćujuća. On je radikalan. Amerika je društvo dobrodošlice. Mi umemo da asimilujemo migrante u svoje društvo. Pa, pobogu, mi smo društvo koje su izgradili imigranti - ističe general.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako se Hejden ne slaže sa mnogim stavovima američkog milijardera, postoji jedna stvar u kojoj ga podržava, a to je stav o zaštiti američke demokratije.

- Ni ja ne bih ukinuo "specijalne tehnike ispitivanja" (u prevodu: mučenje zatvorenika). Štaviše, podržavam i likvidaciju pretećih subjekata koji bi mogli da ugroze našu demokratiju. To je jedina stvar u kojoj je slažem sa Trampom - izjavio je bivši šef CIA u intervjuu za britanski "BBC".

(Telegraf.rs / Izvor: CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    27. februar 2016 | 12:39

    Komentar dao bivši direktor jedne od najozloglašenijih i najpokvarenijih ustanova sveta...hahaha.

  • Gorcilo

    27. februar 2016 | 12:44

    Da vi ste drustvo dobrodoslice. Pustite ih, pozelite dobrodoslicu a onda ih ubijate nenaoruzane. Najveca diskriminacija u svetu je kod vas i kod Hrvata.

  • brana

    27. februar 2016 | 10:46

    Samo ubijanje i mucenje podrzava a sve ostalo je opasno za Ameriku,pametnom dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA