Dačić: Ne verujem u izbornu krađu, rezultat treba prihvatiti

Ako je bilo nepravilnosti to će se proveriti, ali je teško verovati da je pored toliko posmatrača došlo do tako obimne krađe o kojoj govori Nikolić, kaže lider SPS-a

  • 2

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom tvrdnji Tomislava Nikolića o velikoj izbornoj krađi, da ne veruje da su glasovi pokradeni i poručio da izborni proces treba da uđe u političke vode, a izborni rezultat da se prihvati.

- Ako je bilo nepravilnosti to će se proveriti, ali je teško verovati da je pored toliko posmatrača došlo do tako obimne krađe o kokoj govori lider naprednjaka Tomislav Nikolić - rekao je Dačić.

Dačić tvrdi da mu upravo, kao lideru socijalista, ne pada na pamet da učestvuje u bilo kakvim izbornim krađama, s obzirom na pouke iz prošlosti.

Dačić je naglasio da "nema nameru da se sapliće o isti kamen" i dodao da su socijaliste u prošlosti optuživali za takvu vrstu postupanja i da mu je veoma stalo do regularnosti izbora.

Prema njegovom mišljenju, sigurno je bilo nekih manjih nepravilnosti, koje će u regularnim postupcima biti ispravljene, a najvažnije je da izborni rezultat bude prihvaćen, jer je izraz narodne volje.

Primivši plaketu kojom su mu poljoprivrednici iskazali zahvalnost za sve što je za njih uradio u mandatu na isteku, Dačić je naglasio da je suština politike upravo u postizanju dogovora.

Podsetivši da je za vreme njegovog mandata bilo dosta poteškoća koje su uzrokovale blokade puteva i druge oblike iskazivanja nezadovoljstva, ministar policije je kazao da nikada nije dozvolio da se to rešava policijskim metodama.

"Takve vrste intervencija su uvek zadnja mera i uvek prvo treba insistirati na postizanju kompromisa", rekao je Dačić, i podsetio da su prvi put nedavno "traktori bili parkirani ispred Palate Srbija zauzavši mesto mercedesima".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    11. maj 2012 | 17:26

    naravno da neveruje u namestaljku kad su i za njega glasali zombijevci...

  • zile

    11. maj 2012 | 16:38

    Levicar sam,ali sta se uopste neko mesa kad nije prozvan?Pa zar nije namestaljka,ponistacanjem izbora u Beogradu na nekoliko mesta da bi Ceda prosao u Gracki parlament.Zar treba veci dokaz sta moze vlast kad hoce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA