Ničič: Materijal koji se našao kod Nikolića potiče iz Zaječara

Gradonačelnik Zaječara tvrdi da se u Srbiji priprema "egipatsko proleće" u režiji onih koji su izgubili izbore, pa žele na ulici da ostvare pobedu

  • 1

Nosilac liste URS-a u Zaječaru i dosadašnji gradonačelnik tog grada Boško Ničić izjavio je danas da veruje da izborni listići koji je predsednički kandidat "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić pokazao ispred Skupštine Srbije potiču iz Zaječara.

On je podsetio da se u izbornoj noći u Zaječaru dogodio incident čiji snimak kruži internetom, na kojem se vidi kako neke osobe "vršljaju" po izbornom materijalu.

- Mislim da je zaista krajnje vreme da državni organi preduzmu mere, privedu sve, bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripadaju, na osnovu snimaka gde se vidi da vršljaju po izbornom materijalu i utvrde šta su u tom trenutku radili na mestu na kome se predaje izborni materijal - rekao je Ničić.

On je takođe zatražio da se utvrdi kako to da po zatvaranju biračkih mesta niko u biračkim odborima nije imao primedbe na tok izbora, a da dva sata kasnije tvrde da su izbori navodno pokradeni. Ničić očekuje od policije i tužilaštva da pregledaju snimljeni materijal i "odrade svoj posao".

- Imaju snimke od nekoliko sati. I te ljude da saslušaju. Tvrdim da će se doći do istine, ko je režiser takozvane izborne krađe u Srbiji. I tvrdim da se priprema egipatsko proleće u režiji upravo onih koji su izgubili izbore, a sada žele da na ulici ostvare pobedu - zaključio je Ničić.

Tokom dana, i ministar Oliver Dulić je na svom Tviter nalogu napisao da je član SNS-a ukrao izborne listiće u Zaječaru, a potom ih dopremio u Beograd.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    22. decembar 2012 | 18:50

    Daj već jednom ostavite tog čoveka na miru,pa Bočko je preporodio Zaječar hteli mi to da priznamo ili ne !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA