VOZAČI, OPREZ: Prilagodite brzinu zbog jakih udara OLUJNOG VETRA!

Udari vetra povremeno će dostizati i orkansku jačinu od oko 30 metara u sekundi

  • 0

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je danas učesnike u saobraćaju da budu oprezni, koriste zimske pneumatike u planinskim predelima, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju organičenja brzine i postojeću signalizaciju zbog jakog i olujnog vetra.

OVE ZIME SU NAM PROCVETALE TREŠNJE: A biće vam ZLO kada vidite kakvo nam leto dolazi!

Prema najavama Hidrometeorološkog zavoda Srbije, tokom većeg dela dana u Pomoravlju, Podunavlju i na području Beograda duvaće jak i olujni jugoistočni vetar sa udarima od 17 do 22 metra u sekundi, dok će na jugu Banata udari vetra povremeno će dostizati i orkansku jačinu od oko 30 metara u sekundi.

Krajem dana vetar će biti u postepenom slabljenju.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) ranije danas upozorio je da će u košavskom području duvati pojačan vetar zbog čega se vozači upozoravaju na jače bočne udare, koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena takvim vremenskim prilikama.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

AMSS je apelovao na vozače da voze oprezno i naročito da obrate pažnju na mostovima i preko nadvožnjaka, gde vetar dostiže najveću brzinu.

Očekuje se pretežno oblačno, toplo i vetrovito vreme, posle podne će mestimično padati kiša na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima.

Duvaće umeren i jak vetar, a u košavskom području i na planinama duvaće vetar sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni, ali će krajem dana i u toku noći oslabiti.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni Celzijusa, a u Timočkoj Krajini biće oko deset stepeni Celzijusa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema informacijama javnog preduzeća "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se savetuje vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Zbog radova na redovnom održavanju autoputa E/75 (državnog puta IA reda br 1.) između Umčara i Vodanj, u smeru Beograd- Niš, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj će se i danas odvijati preticajnom trakom zbog radova u zoni devijacije petlje Vodanj.

Brzina je na ovom delu autoputa smanjena i ograničena, a radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA