Šutanovac: Smišljena prevara SNS sa izbornim listićima

Postoji sumnja da je Tomislav Nikolić pre dva dana boravio u Zaječaru i da su odatle listići na osnovu kojih SNS tvrdi da su izbori neregularni, izjavio potpredsednik DS-a

  • 0

Demokratska stranka (DS) osnovano sumnja da je neko na nezakonit način došao u posed izbornog materijala i dostavio ga vrhu Srpske napredne stranke (SNS), koji na osnovu toga tvrdi da su izbori neregularni, izjavio je potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac.

- Osnovano sumnjamo da je neko na nezakonit način došao u posed izbornog materijala i dostavio ga vrhu SNS. Postoji sumnja da je Tomislav Nikolić pre dva dana boravio u Zaječaru i sumnjamo da su odatle ti listići - rekao je Šutanovac.

Slično tvrdi i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je napisao na svom Tviter nalogu da je "vreću sa listićima ukrao član SNS-a iz Zaječara".

Šutanovac je naveo da se radi o smišljenoj prevari SNS-a jer je, kako je objasnio, Tomislav Nikolić unapred govorio da će izbori biti neregularni i da će SNS biti pokradena ukoliko ne pobedi na izborima.

Šutanovac je dodao da postoje još dve varijante za objašnjenje porekla listića - prva da se radi o falsifikovanim listićima, a druga da su aktivisti naprednjaka unapred sakupljali te listiće da bi ih ubacili na neka biračka mesta, na kojima Boris Tadić ima veću podršku.

Uz napomenu da su u svim komisijama bili predstavnici svih stranaka i da su stoga nemoguće bile neregularnosti, Šutanovac je pozvao nadležne organe da ispitaju sve navode.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA