IMAM DECU, RADILA SAM ČASNO 10 GODINA, NAĐITE MI ZAMENU! Ovako je ubijena Slađa MOLILA Srbiju da je vrati kući

- Molim vas da mi nađete zamenu... Molim vas, imam decu... Molim vas, jer sam žena u Tripoliju... Molim vas, časno sam radila deset godina - ovako je Slađana Stanković molila da je vrate u Srbiju

  • 19

- Molim vas da mi nađete zamenu... Molim vas, imam decu... Molim vas, jer sam žena u Tripoliju... Molim vas, časno sam radila deset godina... Unapred se zahvaljujem, Slađana Stanković. Ovim rečima se iz Libije Ministarstvu spoljnih poslova Srbije godinama obraćala službenica srpske ambasade u Tripoliju, koja je naposletku ubijena 19. februara nakon što je provela više od 100 dana u rukama otmičara.

Ubijen OTMIČAR Slađane i Jovice koji su stradali u Libiji

"Blic" je ekskluzivno preneo njena pisma koje je Slađana pisala poslednjih nekoliko godina. Prvi put je to učinila 2012. godine, a onda intenzivnije tokom 2014. i 2015. godine.

Objavljena nova fotografija Srba ubijenih u Libiji (FOTO)

Foto: libyaherald.com/Facebook Foto: libyaherald.com/Facebook

Razlozi u molbama na koje nije dobijala odgovore niti rešenja, godinama su se umnožavali. Oteta je u novembru prošle godine, poginula je u februaru ove godine, sahranjena je pre četiri dana.

KO STOJI IZA EL DABASIJA, UBICE SRBA U LIBIJI: Pripadao je plemenu koje krijumčari migrante!

Foto: Marko Todorović, Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع, Slađana Stanković Foto: Marko Todorović, Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع, Slađana Stanković

Maja 2014. Slađana moli nadležne u Ministarstvu spoljnih poslova da što skorije, u julu ili avgustu, pronađu zamenu za nju kako bi mogla da se vrati kući. U svakoj molbi se ponavlja ista rečenica - moje razloge ne navodim prvi put.

Slađana je u svakom pismu prvo pominjala svoju porodicu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Od 2011. sam sama jer mi je porodica sa drugim građanima evakuisana. To mi stvara velike probleme jer mi deca imaju 10 i 14 godina... Nisam u mogućnosti zbog škole i bezbednosti da ih dovedem ovde... Tri godine odvojenosti od maloletne ženske dece je previše i u ovom trenutku njima je majka potrebna - molila je Slađana.

Iste godine piše da se u Tripoliju vrlo često događaju bezbednosni incidenti, a ona je žena.

Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع

- Svoje obaveze prema ambasadi i državi sam časno i pošteno ispunjavala, ali moja obaveza je i da ih ispunim prema porodici... Sve ovo su dovoljni argumenti za moju molbu da me neko zameni posle skoro devet godina rada i preko tri godine odvojenosti od dece - piše Slađana 2014. godine.

Tragično nastradala majka maloletne dece pisala je kao argument da joj se izađe u susret i činjenicu da je dobijala za svoj rad najviše ocene i pohvale iz Ministarstva spoljnih poslova. O svojim kolegama mislila je pohvalno. Imala je “sreću da radi u kolektivu koji je jedinstven u suočavanju sa problemima i sa velikim bezbednosnim iskušenjima, što je nešto najvrednije što će mi ostati u pamćenju s ove službe u Tripoliju”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasa

    1. mart 2016 | 09:37

    Braco Srbi,da li ce neko odgovarati za ovo???? Oni su nasa braca,ova zena je majka,molila je da je vrate,molila za zovot,molila da je vrate da podize svoju decu....Nisu reagovali,boleo ih je ku... Jer su oni sedeli u svojim kucama i zaradjivali stotine hiljada dinara....Hajde da pokazemo da smo slozni makar jednom,hajde da izadjemo na ulice i da trazimi da se odgovorni iz nase vlade da kaze "ubice" jer su oni isto zasluzni za ovu tragediju kazne!!!!! Dajte da potpisemo peticiju bilo sta,Srbi OVO NE SME PROCI NE KAZNJENO A SVI CUTE I SVE PRAVE LUDI!!!!!!! Izadjimo bre mamu mu jeb.. makar jednom,budimo svi kao jedan,nje vise nema,ta deca vise nemaju majku zahvaljujuci onima.koji su morali da je zastite!!! Pa da li ce oni i dalje da zive svoju bajku da seckaju slobodno i da od iste te drzave svakoga meseca uzimaju ogromne pare i uzivaju u zivotu ?????? Kazniti bagru koja je ignorisala vapaj jedne zene,majke....

  • Kristijan

    1. mart 2016 | 09:09

    E sad lepo njeni nadležni nek dobiju otkaz i pravac na suđenju!

  • Luna

    1. mart 2016 | 09:07

    Velika sramota za nasu vladu. Nosice ih na dusi, ako uopste imaju savesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA